10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalLiderii Congresului ajung la un acord pentru a evita închiderea guvernamentală

Liderii Congresului ajung la un acord pentru a evita închiderea guvernamentală

Liderii democrați și republicani din Congresul SUA au anunțat miercuri (28 februarie) că au ajuns la un acord pentru avansarea celor 12 proiecte de lege anuale care finanțează o serie de programe federale pentru anul fiscal care se încheie pe 30 septembrie și ar putea evita, de asemenea, închiderile guvernamentale pe Sâmbătă, potrivit Reuters.
Liderii Congresului SUA spun că au încheiat un acord miercuri pentru a evita închiderea parțială a guvernului până la sfârșitul săptămânii.
Acest lucru ar deschide calea pentru voturile pentru un proiect de lege care să mențină „luminile aprinse” în guvern până la jumătatea lunii martie.
Măsura temporară va fi „votată de Cameră și Senat săptămâna aceasta”, se arată într-o declarație comună a președintelui Camerei Mike Johnson, a liderilor Senatului și a Camerei și a liderilor panourilor de credite ale celor două camere.
Ei spun că au fost de acord să avanseze șase din 12 proiecte de lege anuale până pe 8 martie, iar restul pe 22 martie, oferind parlamentarilor timp să examineze și să dezbată facturile de finanțare pentru întregul an.
Reprezentantul republican Kevin Hern a declarat reporterilor că proiectul de lege temporar pentru finanțare va fi supus votului Camerei joi. Ar fi a patra astfel de măsură din anul fiscal început la 1 octombrie trecut.
Legislatorii nu sunt de acord cu privire la finanțarea și ajutorul acordat aliaților americani, iar republicanii duri doresc să vadă mai multe reduceri de cheltuieli. Ambele părți trebuie acum să-și convingă rândurile să susțină acordul temporar. Dar dacă votul eșuează, guvernul federal ar fi adus sâmbătă în pragul închiderii parțiale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă