4.3 C
București
luni, 4 noiembrie 2024
AcasăInternaționalLideri politici internaționali vin la București, la conferința anuală "Puterea inovării"

Lideri politici internaționali vin la București, la conferința anuală „Puterea inovării”

O serie de lideri politici internaționali în frunte cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, vin la București, urmând să participe la o conferință anuală intitulată ,,Puterea Inovării – Reclădind Încrederea, Imaginăm Viitorul”.

Conferința este organizată de Asociația Proiectul România 2030 în parteneriat cu Atlantic Council – Freedom and Prosperity Center și Cambridge University – Cambridge Industrial Innovation Policy.

Conferința se desfășoară la data de 19 octombrie 2023. Printre vorbitori se află Mircea Geoană, Jacques Attali, Diego Rubio, Carlos López-Gómez, Michelle Giuda, Dan Negrea, Geert Bouckaert, George Haber, Ionuț Sas, László Andor.

Jacques Attali este un teoretician economic și social francez, scriitor, consilier al președintelui François Mitterrand, între anii 1981 și 1991, primul director al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, între anii 1991 și 1993.

Diego Rubio este director executiv al „Spania 2050” – Centrul Național de Foresight și Strategie, instituție care își propune să dezvolte o strategie națională menită să îmbunătățească performanța în domenii precum Educație, Sănătate, Pensii, Locuri de muncă, Impozite și Mediu.

Carlos López-Gómez este director executiv al Policy Links, din cadrul Universității Cambridge. Michelle Giuda este director executiv în cadrul Krach Institute for Tech Diplomacy la Purdue University. Dan Negrea este director general al Centrului pentru Libertate și Prosperitate din cadrul Atlantic Council – Washington.

Geert Bouckaert este profesor la Institutul de Guvernanță Publică al Universității KU Leuven, unul dintre cei mai importanți cercetători în domeniul administrației publice la nivel mondial.

George Haber este unul dintre primii susținători ai conceptului de Inteligență Artificială și unul dintre cei mai de succes antreprenori născuți în România. Ionuț Sas este vicepreședinte al Departamentului de Taxe și Trezorerie pentru Operațiunile Globale ale UiPath, primul unicorn românesc.

László Andor este secretar general al Fundației pentru Studii Europene Progresive (FEPS), fost Comisar European pentru Ocuparea forței de muncă, Afaceri sociale și Incluziune (2010-2014).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Maia Sandu, discurs triumfal: Dragi moldoveni, ați oferit o lecție de democrație demnă de a fi scrisă în manualele de istorie

Maia Sandu a obținut victoria în alegerile prezidențiale din Republica Moldova cu 55,15%, un avans cu circa 10 procente în fața lui Alexandr Stoianoglo,...
Ultima oră
Pe aceeași temă