7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalLideri mondiali la finala din Qatar: Macron, Erdogan și Elon Musk

Lideri mondiali la finala din Qatar: Macron, Erdogan și Elon Musk

O serie de lideri mondiali au asistat pe stadionul din Qatar la finala Cupei Mondiale din anul 2022, în ciuda îndemnului oficial al FIFA, de a nu implica politica în fotbal.

În cea mai scumpă tribună a stadionului din Doha, alături de emirul statului Qatar, șeicul Tamim bin Hamad al-Thani, și de președintele FIFA, Gianni Infantino, s-au aflat președintele Franței, Emmanuel Macron, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Agenția turcă de presă Anadolu precizează că președinții Franței și Turciei au fost invitați personal de emirul din Qatar.

Președintele Franței chiar i-a felicitat personal pe jucătorii Franței și Argentinei, după finala de la Doha. Finala Argentina – Franța s-a încheiat cu scorul 3-3, fiind apoi câștigată de Argentina la loviturile de la 11 metri. Apoi, președintele Macron s-a dus în vestiarul jucătorilor Franței. “Ați jucat un fotbal grozav!”, le-a spus sportivilor președintele Franței.

La finala de la Doha a asistat și fosta președintă a Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic. De asemenea, a fost prezent omul de afaceri Elon Musk, patronul Twitter. În contextul evenimentului sportiv de la Doha, președintele Erdogan a avut și scurte convorbiri cu Elon Musk și cu Kolinda Grabar-Kitarovic.

În tinerețe, Erdogan a fost jucător de fotbal semi – profesionist, notează presa din Turcia.

La finala de la Doha a asistat și Jared Kushner, ginerele fostului președinte Donald Trump. În timpul Administrației Trump, Jared Kushner a fost consilier la Casa Albă.

Ce lideri mondiali au refuzat invitația emirului din Qatar

Un element interesant este că statul Qatar a transmis mai multe invitații la finala Cupei Mondiale, dar unele invitații n-au fost onorate. De exemplu, Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, a declarat că ea a primit invitație dar a refuzat-o. Metsola a făcut această dezvăluire în contextul scandalului de corupție în care este acuzată Eva Kaili, unul dintre vicepreședinții Parlamentului European.

Procurorii belgieni o acuză pe Eva Kaili că ar fi primit mită din Qatar. Mita ar fi fost primită prin intermediul serviciilor secrete din Maroc. După izbucnirea scandalului, Eva Kaili a fost demisă din postul de vicepreședinte al Parlamentului European.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă