7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalLetonia suspendă eliberarea vizelor pentru cetăţenii ruşi pe o perioadă nedeterminată

Letonia suspendă eliberarea vizelor pentru cetăţenii ruşi pe o perioadă nedeterminată

Letonia suspendă complet eliberarea vizelor pentru cetăţenii ruși pe o perioadă nedeterminată în urma revoltei eşuate a grupului de mercenari Wagner, informează marţi dpa, conform agerpres.ro.

Având în vedere “evoluţia imprevizibilă a evenimentelor politice interne din Rusia”, acceptarea cererilor de viză de toate tipurile din partea cetăţenilor ruşi la misiunile diplomatice şi consulare ale Letoniei în străinătate a fost suspendată, a anunţat luni Ministerul de Externe de la Riga.

Letonia va suspenda complet eliberarea vizelor pentru ruși, dar doar din data de 26 iunie, celelalte cereri urmând cursul firesc

Cererile depuse până în prezent, care au fost acceptate şi procesate până pe 25 iunie, urmează să fie examinate, se arată în comunicat, potrivit agerpres.ro.

Letonia restricţionase deja eliberarea vizelor pentru cetăţenii ruşi pe fondul războiului declanşat de Moscova împotriva Ucrainei, eliberând vize doar în cazuri cu caracter umanitar.

Letonia, tot mai aspră cu cetățenii ruși și belaruși care vor să se stabilească acolo

Letonia intenţionează să-şi înăsprească în continuare regulile de emitere şi reînnoire a permiselor de şedere pentru cetățenii ruși şi belaruși, informează marţi DPA.

Permisele de şedere temporară eliberate cetăţenilor ambelor ţări în general nu vor mai fi reînnoite în viitor, a declarat prim-ministrul Krisjanis Karins marţi după o reuniune a guvernului. Vor fi nişte excepţii rare, a adăugat el, potrivit agerpres.ro.

Ministrul de interne Kristaps Eklons a sugerat că permisele de rezidenţă permanentă pentru membri de familie, de exemplu, ar trebui eliberate numai după ce ei au trecut cu succes un test de limba letonă.

Letonia vrea ca cetățenii ruși și belaruși ce au permise de ședere temporară să nu mai beneficieze de reînnoirea lor prea curând

Deciziile finale cu privire la noile reglementări urmează să fie luate de guvern în curând.

Letonia a suspendat deja acordarea permiselor de şedere pentru ruşi şi belaruşi ca reacţie la invazia Ucrainei de către Rusia şi de asemenea a revocat aproape 1.000 de permise.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...
Ultima oră
Pe aceeași temă