9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSportLajovic îl învinge pe Djokovic. "Este cea mai mare victorie din cariera...

Lajovic îl învinge pe Djokovic. “Este cea mai mare victorie din cariera mea!”

Dusan Lajovic a reușit să-l învingă pe Novak Djokovic, principalul favorit, în sferturile de finală ale Srpska Open de la Banja Luka. El a reușit să obțină și prima victorie în fața numărului 1 mondial!

În ciuda faptului că a câștigat doar patru game-uri în cele două întâlniri anterioare, Lajovic, în vârstă de 32 de ani, a obținut o victorie cu 6-4, 7-6(6), după ce a respins 15 din cele 16 mingi de break cu care s-a confruntat pentru a avansa. Lajovic a salvat trei mingi de set în tie-break-ul din setul al doilea, potrivit atptour.com.

“Sunt copleșit, este cea mai mare victorie din cariera mea”, a declarat Lajovic. “Emoțiile sunt mixte pentru că joc aici, în orașul meu natal și joc și împotriva lui Nole, care este un bun prieten și este un erou al țării noastre. Să-l înving, este ceva ce nici măcar nu credeam că va fi posibil, dar s-a întâmplat.”

Lajovic a fost agresiv și a reușit să obțină a treia victorie din carieră împotriva unui jucător din Top 5.

Lajovic ar putea întâlni un alt sârb în optimi, asta dacă Miomir Kecmanovic îl va învinge pe Jiri Lehecka în această seară.

Lajovic a urcat pe locul 23 în clasamentul Pepperstone ATP în urmă cu patru ani, la scurt timp după ce a fost finalist la Rolex Monte-Carlo Masters (l. Fognini). Mai târziu, în acel sezon, Lajovic a obținut singurul său titlu la nivel de turneu, la turneul ATP 250 de la Umag.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...
Ultima oră
Pe aceeași temă