14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalLa reuniunea NATO, Blinken promite sprijin continuu pentru Ucraina

La reuniunea NATO, Blinken promite sprijin continuu pentru Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va sublinia în această săptămână în Europa sprijinul continuu al alianței NATO pentru Ucraina în războiul cu Rusia, a declarat, luni, cel mai înalt oficial al Departamentului de Stat pentru Europa, potrivit Reuters.

Războiul dintre Israel și Hamas și tensiunile sporite din Orientul Mijlociu, în general, au generat îngrijorări că Washingtonul nu poate susține nivelul de sprijin militar și diplomatic pe care l-a acordat Ucrainei de la invazia totală a Rusiei din 2022, în februarie.

Secretarul de stat adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice, James O’Brien, a declarat, de asemenea, că Blinken, care a plecat luni la Bruxelles, va sublinia angajamentul continuu al Statelor Unite și al aliaților săi atunci când va participa la prima reuniune la nivel de miniștri de externe a Consiliului NATO-Ucraina de la Bruxelles.

“Acest lucru face parte din procesul a găsi un loc loc în cadrul alianței, despre care am spus întotdeauna că este viitorul Ucrainei”, a spus el.

O’Brien a declarat că administrația Biden este încrezătoare că ajutorul militar continuu pentru Ucraina are sprijin bipartizan în Congresul SUA, care analizează o cerere de suplimentare a fondurilor pentru apărarea Ucrainei, alături de ajutorul militar acordat Israelului și Taiwanului.

Întrebat despre un raport al ziarului german Bild, potrivit căruia Statele Unite și Germania ar fi împins discret Kievul să negocieze cu Moscova, O’Brien a declarat că Washingtonul nu are o astfel de politică.

“Am spus întotdeauna că aceasta este o chestiune pe care Ucraina trebuie să o decidă”, a spus O’Brien.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Fiul lui Eduard Novak, fost ministru al Sportului, implicat în accident

Edvard Novak, fiul cel mare al fostului ministru al Sportului, Eduard Novak, a fost victima unui accident rutier, în timp ce se afla la...

Numărul bugetarilor a crescut cu peste 13.500 anul trecut, ajungând la aproape 1,3 milioane de angajați

Numărul bugetarilor din România a crescut, anul trecut, cu peste 13.500 de posturi, ajungând la aproape 1,3 milioane de persoane. Majoritatea erau angajaţi în...

Politehnica Iași a înfrânat Rapidul. Giuleștenii, la primul eșec din acest an

Politehnica Iași i-a provocat prima înfrângere din acest an Rapidului, după ce s-a impus cu scorul de 3-1, sâmbătă seară, pe teren propriu, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă