28.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiKovesi, la ieşirea din sediul CSM: Ambele cauze au fost amânate

Kovesi, la ieşirea din sediul CSM: Ambele cauze au fost amânate

Întrebată despre negocierile pentru funcţia de procuror-şef european, Kovesi a spus că şi-a făcut treaba din punct de vedere profesional şi că nu ştie care elemente sunt luate în calcul în cadrul negocierilor.

„Eu nu fac apărări publice. Văd că există tendinţa de a fi judecată public, nu îmi fac apărarea pe scările instituţiei. Mi-am făcut înăuntru apărarea. Oricum, ambele cauze au fost amânate, o sa vedem soluţia”, a declarat Kovesi la ieşirea de la CSM, unde Secţa pentru procurori n materie disciplinară a discutat două acţiuni formulate împotriva sa de către Inspecţia Judiciară.

Întrebată despre negocierile pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european, Kovesi a spus că din punct de vedere profesional şi-a făcut treaba.

”Se negociază profesionalismul celui care trebuie să deţină această funcţie. (…) Aştept rezultatul acetor discuţii care se poartă între Consiliul European şi Consiliu, nu ştiu ce elemente de negpciere sunt avute în vedere”, a spus Kovesi.

Ea a precizat că nu a discutat cu nimeni despre procedură, dar se bazează pe faptul că s-a clasat prima în urma selecţiei realizate de comisia tehnică, dar şi în urma audierii publice din Parlamentul European.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a discutat, miercuri, două acţiuni disciplinare în cazul Laurei Codruţa Kovesi, într-una fiind vizat şi Marius Iacob. Tot miercuri, are loc o nouă rundă de negocieri PE-Consiliul UE pentru postul de procuror – şef european, la care candidează fosta şefă a DNA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă