12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalKlaus Iohannis salută decizia lui Emmanuel Macron de a întări prezența militară...

Klaus Iohannis salută decizia lui Emmanuel Macron de a întări prezența militară franceză în România

Şeful statului, Klaus Iohannis, a salutat decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a consolida prezența militară franceză în România.

Potrivit unui mesaj transmis pe Twitter, marţi, de preşedintele Iohannis, este vorba despre trimiterea unei companii de vehicule blindate şi a unui escadron de tancuri Leclerc.

“Un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarităţii Aliate”, a arătat Klaus Iohannis, potrivit agerpres.ro.

Iohannis îl salută pe Emmanuel Macron pentru decizia de a-și spori prezența militară franceză în România trimițând mai multe vehicule blindate și tancuri

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în cadrul NATO în România, unde va trimite în săptămânile următoare o companie ”de vehicule blindate de infanterie” şi un escadron de tancuri Leclerc, a anunţat, marţi, ministrul francez al Forţelor armate (ministrul Apărării), Sébastien Lecornu, relatează AFP şi Reuters.

Această decizie a preşedintelui Emmanuel Macron de a ne ”spori postura defensivă pe flancul de est al Europei” a fost luată ”ţinând cont de situaţia pe flancul oriental al NATO” şi ”de violenţa luptelor în Ucraina”, a explicat ministrul francez la o audiere parlamentară.

Peste 650 de militari francezi din Forța de Răspuns NATO sunt în România

Peste 650 de militari francezi din Forța de Răspuns NATO (NRF) au ajuns în România. Această informație este prezentată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României.

Subiectul a fost discutat la întrevederea dintre ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și președintele Comisiei de Afaceri externe, apărare și forțe armate din Senatul Franței, Christian Cambon. Cei doi oficiali s-au întâlnit la București la data de 5 aprilie 2022.

„Demnitarul român a adresat mulţumiri pentru angajamentul substanțial al Franței în ceea ce privește consolidarea prezenței aliate pe flancul estic al NATO. În acest context a făcut referire la vizita recentă, alături de omologul francez, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu ocazia dislocării celor peste 650 de militari din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, componentă a Forței de Răspuns a NATO cu nivel de reacție foarte ridicat / VJTF”, precizează un comunicat al MApN.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă