6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăPoliticăKelemen Hunor, despre rocada guvernamentală: „Eu cred că se va face”

Kelemen Hunor, despre rocada guvernamentală: „Eu cred că se va face”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că nu există niciun motiv pentru ca rocada guvernamentală să nu se facă, aşa cum este trecută în protocolul dintre PNL şi PSD.

„Nu văd niciun motiv să nu se întâmple şi care ar fi scuza că nu se întâmplă. Există un acord semnat între PSD şi PNL, acordul se pune în aplicare până la sfârşitul sesiunii parlamentare, eu cred că în iunie (…) şi se va face. Deci nu văd niciun motiv şi ce scuze ar inventa cineva să nu se facă. Nu-şi permite nici PSD-ul să nu se facă, nici PNL-ul. Eu cred că se va face. Sigur, interesul este foarte mare, fiindcă este ceva fără precedent în România şi de aceea toată lumea e foarte interesată de acest subiect şi speculează acest subiect, indiferent că e vorba de PSD, de PNL sau de chiar de noi, de UDMR. Eu cred că se va face”, a declarat Kelemen Hunor la B1 TV.

El a amintit că, potrivit procedurii, nu guvernul va demisiona, ci premierul, după care se va merge la audieri şi vot în Parlament, cu un nou program de guvernare.

„Pentru noi nu trebuie nicio negociere. Nici măcar pentru PNL şi PSD nu ar trebui o negociere, că lucrurile sunt stabilite în acel protocol semnat de către cele două partide. Sigur, dacă ei doresc, se poate. (…) Dar cum noi, în 2021, nu am fost parte a acestui protocol, fiindcă nu dăm noi premier, nici măcar pentru trei luni de zile, şi de aceea nici nu am semnat acel protocol (…), în acest moment nu vreau să mă bag şi nu accept să fiu împins în acest schimb între PNL şi PSD. Eu cred că trebuie să se facă această rocadă şi cred că se poate face în câteva zile, fiindcă procedura e simplă: premierul depune mandatul, asta înseamnă că este demis cabinetul, se numeşte un premier interimar, pentru câteva zile consultări cu partide, cum scrie în Constituţie, nominalizarea unui premier din partea majorităţii şi în 3-4 zile este în Parlament cu noul program de guvernare şi cu lista de guvern”, a transmis vicepremierul.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Odiseea Tezaurului României de la Moscova, povestită de Politico

Publicația Politico a prezentat în această dimineață un material dedicat ”Tezaurului de aur al Băncii Naționale a României care a fost trimis la...

”Au început lucrările cu două utilaje”

Lucrările pe lotul 3 al autostrăzii A7, care leagă localitatea Pietroasele de municipiul Buzău, au început pe 1 martie, dar se pare că...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...
Ultima oră
Pe aceeași temă