9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSocialEducațieJuncker, fostul președinte al Comisiei Europene, a primit titlul de Doctor Honoris...

Juncker, fostul președinte al Comisiei Europene, a primit titlul de Doctor Honoris Causa la București

Jean-Claude Juncker, fost premier al Luxemburgului și fost președinte al Comisiei Europene, a primit titlul de Doctor Honoris Causa la București.

Ceremonia de acordare a titlului s-a desfășurat la Academia de Studii Economice, la data de 6 aprilie 2023. Oaspetele a fost salutat, cu acest prilej, de președintele României, Klaus Iohannis.

“Felicit Academia de Studii Economice din București, care anul acesta împlinește 110 ani de activitate, pentru inițiativa de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului Președinte Juncker, fost premier al Marelui Ducat de Luxemburg pentru o remarcabilă perioadă de 18 ani consecutivi, fost Președinte al Comisiei Europene și, totodată, promotor al unuia dintre cele mai ambițioase obiective europene de stimulare a creșterii economice”, a declarat președintele Iohannis.

“Pe parcursul impresionantei sale cariere, Jean-Claude Juncker ne-a fost alături în cele mai emblematice momente din istoria europeană a României. Permiteți-mi să amintesc doar câteva etape parcurse împreună.

Jean-Claude Juncker a prezidat, ca Prim-ministru al Luxemburgului, Consiliul European din decembrie 1997, în cadrul căruia s-a luat decizia istorică de a lansa procesul de extindere a Uniunii înspre statele din Europa Centrală și de Est, depășind diviziunile lăsate în Europa de Cortina de Fier.

La 25 aprilie 2005, în calitatea sa de premier al statului care deținea Președinția Consiliului, Jean-Claude Juncker a găzduit, la Abația Neumünster din Luxemburg, ceremonia de semnare a Tratatului de Aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

Doi ani mai târziu, în 2007, istoria noastră se împletește din nou cu cea a Marelui Ducat, atunci când Sibiul, oraș al cărui primar eram la acel moment, a fost Capitală Culturală Europeană, alături de Luxemburg.

Jean-Claude Juncker ne-a fost alături și în 2017, când am sărbătorit împreună, de Ziua Europei, aniversarea primilor 10 ani de apartenență a României la Uniunea Europeană”, a subliniat președintele României.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

de la bășcălie, la umor și revelație

Influencer: „Dacă vreau să văd o schimbare în lume, în primul rând trebuie să mă schimb eu.” Bianca Adam M-am întâlnit cu doi influenceri,...

Von der Leyen salută rezistența ucraineană, la Kiev

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat astăzi "rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean", la sosirea sa la Kiev, la fix doi ani...

Focar de rujeolă, într-o comunitate de romi. 15 copii au ajuns la spital

Un focar de rujeolă a fost descoperit de autorităţile sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud, după ce seara trecută...
Ultima oră
Pe aceeași temă