5.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, “condamnarea fără ambiguitate şi fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas”, notează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Teroriştii Hamas au făcut ca femeile şi fetele să sufere cât mai mult posibil” în cursul atacului din 7 octombrie, a spus preşedintele american, referindu-se la “mărturiile îngrozitoare despre cruzimea inimaginabilă” suportată în acea zi.

“Oprirea violenţelor împotriva femeilor şi a agresiunilor sexuale reprezintă una dintre luptele vieţii mele”, a continuat el.

“Trebuie cu toţii – guverne, organizaţii internaţionale, societatea civilă şi lumea economică – să condamnăm fără ambiguitate şi ferm violenţele sexuale comise de teroriştii Hamas”, a îndemnat Joe Biden.

Preşedintele american a repetat apoi că, în opinia Statelor Unite, mişcarea palestiniană poartă responsabilitatea exclusivă pentru reluarea ostilităţilor în Fâşia Gaza, după un armistiţiu temporar care a permis eliberarea unor ostaticilor pe care îi deţinea, dar nu a tuturor persoanelor capturate.

“Sunt femei, majoritatea cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani, pe care Hamas a refuzat să le elibereze”, făcând astfel imposibilă prelungirea armistiţiului, a spus democratul de 81 de ani.

În Israel, avocate şi activiste denunţă tăcerea organizaţiilor internaţionale pentru drepturile femeilor cu privire la aceste acuzaţii de crime sexuale.

Pe lângă uciderea a 1.200 de persoane, majoritatea civili, comisă potrivit Israelului în timpul acestui atac, poliţia anchetează violenţe sexuale, printre care violuri în grup şi mutilări de cadavre.

VIDEO. Meta ia măsuri pentru a elimina conținutul care susține Hamas și dezinformează

Meta a declarat vineri (13 octombrie) că ia măsuri pentru a elimina conținutul care susține Hamas și care dezinformează.

Această decizie vine la o zi după ce compania de social media X a declarat că a eliminat sute de conturi afiliate Hamas și a eliminat zeci de mii de postări.

Aceste fapte vin după ce Uniunea Europeană a reclamat faptul că majoritatea companiilor de social media nu depun suficient efort pentru a combate dezinformarea.

Începând cu atacul grupului militant palestinian Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, au circulat pe Facebook și pe alte platforme de socializare informații eronate și imagini manipulate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă