24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden a ajuns în Florida pentru a inspecta zonele calamitate de...

Joe Biden a ajuns în Florida pentru a inspecta zonele calamitate de uraganul Ian

Preşedintele Statelor Unite(SUA), Joe Biden, s-a deplasat, miercuri, în statul Florida, observând din elicopter zonele afectate de Uraganul Ian şi anunţând acţiuni coordonate de reconstrucţie, informează agenţia The Associated Press.

După survolarea zonelor calamitate, preşedintele SUA urmează să discute cu localnici şi cu reprezentanţi ai companiilor, în oraşul Fort Myers, conform stiripesurse.ro.

Joe Biden a survolat Florida pentru a vedea exact ce a făcut uraganul Ian acolo, dând asigurări că se va implica și mai mult în coordonarea salvării

Cel puţin 84 de oameni au murit în Statele Unite, inclusiv 75 în statul Florida, din cauza intemperiilor generate de Uraganul Ian, iar 2,6 milioane de persoane nu au electricitate.

Preşedintele SUA a dat asigurări că va intensifica acţiunile de coordonare a autorităţilor federale, statale şi locale implicate în activităţile umanitare şi de reconstrucţie.

Uraganul Ian a ajuns aproape de Florida

Uraganul Ian a atins uscatul miercuri la vest de Florida ca uragan de categoria 4, pe scara Saffir-Simpson (ce include cinci trepte), a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane din SUA (NHC), relatează AFP.

Ian, descris ca un uragan „extrem de periculos”, cu vânt ce atinge o viteză de până la 240 km/h, a atins uscatul de-a lungul coastei Cayo Costa la ora locală 15:05 (19:05 GMT), potrivit unei alerte de la NHC, cu sediul în Miami.

Uraganul Ian a provocat deja „furtuni şi inundaţii catastrofale” în Florida, a indicat NHC.

Impactul uraganului de categoria 4 era iminent pe coasta de vest a peninsulei Florida, serviciile meteorologice ale ţării avertizând că furtuna va fi „istorică”, potrivit agerpres.ro.

Uraganul Ian a atins statul Florida din SUA, ce ar putea avea un impact devastator, punând vieți în pericol

Potrivit preşedintelui american Joe Biden, Ian „ar putea fi un uragan foarte violent, cu un impact devastator şi care să pună vieţi în pericol”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...
Ultima oră
Pe aceeași temă