8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiJandarmeria a dat sancțiuni de 30000 lei în urma protestului AUR de...

Jandarmeria a dat sancțiuni de 30000 lei în urma protestului AUR de la ASF

Jandarmeria a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 30000 lei în urma protestului AUR care a avut loc, vineri, pe Splaiul Independenţei, în zona sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit agerpres.ro.

Potrivit jandarmilor, manifestanţii au refuzat să coopereze cu forţele de ordine şi au blocat traficul rutier.

“Referitor la adunarea publică de ieri, din zona Splaiului Independenţei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări. Manifestaţia de protest nu a respectat prevederile de declarare şi avizare, conform Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare. Având în vedere încălcările cadrului legal în vigoare şi refuzul cooperării cu forţele de ordine, manifestat prin blocarea traficului rutier, jandarmii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.000 de lei”, a transmis sâmbătă Jandarmeria Capitalei.

Astfel, două persoane care au participat la protestul AUR au fost amendate cu câte 10.000 lei, iar alţi doi protestatari au fost sancţionaţi cu o sumă totală de încă 10.000 lei.

Jandarmeria mai anunţă că face în continuare verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat legea la protest.

Aproximativ 200 de persoane, printre care şi preşedintele partidului AUR, George Simion, au organizat vineri un protest în faţa sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), acuzând creşterea “necontrolată” a preţurilor RCA.

FOTO. Protest AUR în fața sediului ASF: „RCA-ul l-aţi dublat, primele le-aţi încasat”

Preşedintele AUR, George Simion, împreună cu alţi membri ai conducerii partidului şi aproximativ 200 de susţinători, au protestat, vineri, în faţa sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), acuzând creşterea „necontrolată” a preţurilor RCA.

„Şefii acestei instituţii au venit în Parlament, au trecut şase luni de zile, doar pentru a primi prime şi pentru a nu acţiona. De mult trebuia înfiinţat CEC Asigurări pentru a prelua acele asigurări obligatorii care erau la Astra, care erau Euroins. CEC Asigurări putea fi un angajament al statului român pentru şoferii care nu îşi permit să-şi plătească poliţa de asigurare. Nu au făcut asta, actuala conducere are datoria de a veni în faţa Parlamentului şi, în primul rând, astăzi, de a discuta cu noi. Să-l vedem pe domnul Petrescu şi să-i vedem pe cei doi vicepreşedinţi, care până mai ieri erau deputaţi, care sunt soluţiile lor pentru oamenii din stradă. Vom fi aici, în faţa fiecărei instituţii care există degeaba şi există pe bani mulţi. Au 15 salarii pe an, au prime de vacanţă”, a declarat Simion.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CENZURĂ! Coaliția, la un pas de a amenința cu închisoarea presa online critică. Legea menită să ne bage pumnul pe gât, întoarsă la comisii

Proiectul legislativ susținut de parlamentari ai coaliției PSD – PNL, menit, în teorie, să combată fenomenul deepfake, dar care deschidea portițe pentru cenzurarea presei...

Ministerul Muncii anunţă că încep plăţile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune

Ministerul Muncii anunţă că de astăzi încep plăţile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune. „Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă