29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalIulia Navalnaia a ajuns pe lista neagră a „teroriştilor şi extremiştilor”

Iulia Navalnaia a ajuns pe lista neagră a „teroriştilor şi extremiştilor”

Rusia a adăugat-o joi pe Iulia Navalnaia, una dintre principalele figuri ale opoziției, pe lista „teroriștilor” și „extremiștilor”, la două zile după ce a emis un mandat de arestare pe numele disidentei care trăiește în exil, potrivit AlephNews.

Navalnaya a promis să continue munca soţului ei, principalul opozant al liderului rus Vladimir Putin, care a murit într-o închisoare din Arctica în circumstanţe neclare în februarie.

Datele sale personale au apărut joi într-o listă neagră online menţinută de Rosfinmonitoring, o agenţie de stat menită să combată finanţarea persoanelor şi organizaţiilor considerate de Moscova „teroriste” sau implicate în „activităţi extremiste”.

Oficialii ruşi aplică frecvent astfel de etichete personalităţilor din opoziţie şi celor care militează împotriva Kremlinului sau a ofensivei sale asupra Ucrainei.

Toate organizațiile lui Alexei Navalnîi au fost scoase în afara legii

Organizaţiile lui Navalnîi au fost scoase în afara legii în Rusia şi sunt etichetate drept „extremiste”.

Liderul opoziţiei însuşi a fost condamnat la 19 ani de închisoare sub acuzaţia de „extremism”.

Marţi, un tribunal din capitala Moscova a emis un mandat de arestare pe numele opozantei exilate Iulia Navalnaia, tot sub acuzaţia de „extremism”.

Ca o mare parte a opoziţiei ruse, Iulia Navalnaia trăieşte în exil şi ar fi reţinută dacă ar pune piciorul în Rusia.

Rusia a emis un mandat de arestare pe numele opozantei Iulia Navalnaia

Rusia a anunțat marți că a emis un mandat de arestare pe numele opozantei exilate Iulia Navalnaia, văduva lui Alexei Navalnîi, decedat în închisoare în februarie, sub acuzația de „participare la un grup extremist”, conform turkiyetoday.com.

„Iulia Borissovna (Navalnaia) s-a sustras anchetei preliminare și, prin urmare, a fost plasată pe lista persoanelor căutate”, a declarat serviciul de presă al instanțelor din Moscova pe Telegram.

Tribunalul Basmani din Moscova a dispus, de asemenea, ca opozanta, care locuiește în străinătate, să fie arestată preventiv în contumacie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă