19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInternaționalItalia: Mai multe femei tinere, folosite pentru a păcăli bărbați în vârstă....

Italia: Mai multe femei tinere, folosite pentru a păcăli bărbați în vârstă. Prejudiciile se ridică la 1 milion de euro

Femeile tinere au fost folosite într-o înșelătorie amoroasă pentru a păcăli bărbați italieni în vârstă. Prejudiciul cauzat ajunge la un milion de euro, spune poliția, conform Euronews.

Femeile ar fi fost angajate în casele bătrânilor, pentru a face diverse treburi casnice. Dar, acestea trebuiau să-i convingă pe bărbații singuri din Calabria, din sudul Italiei, să le împrumute bani.

Acestea întrețineau relații sexuale cu victimele, care aveau vârste cuprinse între 70 și 90 de ani, potrivit Europol. Pentru a-i convinge pe bărbați să le împrumute bani erau folosite diferite escrocherii, printre care probleme de sănătate personale sau îmbolnăvirea unui membru al familiei.

Una dintre victime a pierdut aproape 20.000 de euro, în timp ce o alta a suferit două atacuri de cord după ce una dintre femei i-a administrat în secret Valium înainte de a-i jefui casa.

Agenția europeană de poliție Europol a declarat că organizația criminală din spatele escrocheriei a fost destructurată, 13 arestări fiind efectuate joi.

La anchetă au participat polițiști din Italia, Germania, Olanda și România.

“Victimele transferau sume mari de bani către femei”, a precizat Europol într-un comunicat. “Doar una dintre victime a pierdut aproape 20.000 de euro din cauza acestei înșelăciuni. Alți membri ai grupului infracțional colectau banii și apoi îi transferau în România prin diferite servicii de transfer de bani. Bunurile infracționale erau apoi spălate în România prin investiții în proprietăți imobiliare, vehicule și aur.  Ancheta estimează că gruparea infracțională a reușit să obțină peste 1 milion de euro prin această activitate infracțională. În timpul anchetei, forțele de ordine au identificat 56 de membri ai bandei infracționale, 16 dintre aceștia fiind actori-cheie în această schemă. Anchetatorii au localizat o parte dintre acești suspecți în România, Germania și Olanda.”

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România, codașa UE la studii superioare

Datele publicate la începutul acestei săptămâni de Eurostat arată că țara noastră se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce...

Locuitorii unui cartier din sectorul 1, sinistrați, după căderea unui copac

Un copac a căzut pe drumul de acces către cartierul Greenfield din sectorul 1 al Capitalei, locuitorii fiind sinistrați. Arborele căzut a blocat complet drumul...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...
Ultima oră
Pe aceeași temă