3.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalItalia își ia rămas bun de la președintele Parlamentului European

Italia își ia rămas bun de la președintele Parlamentului European

Politicienii italieni și autoritățile europene aduc un omagiu președintelui Parlamentului European, David Sassoli, care a murit în această săptămână.

Trupa de Carabinieri s-au îmbrăcat în uniformă specială pentru a lua parte la regretabilul eveniment.

Președintele italian, Sergio Mattarella și prim-ministrul Draghi, președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel, s-au numărat printre autoritățile Uniunii Europene care i-au adus un omagiu lui Sassoli, care a murit într-o clinică dn nord-estul Italiei la vârsta de 65 de ani.

În timpul unui discurs emoționant în care a amintit de umanitatea tatălui ei, fiica lui Sassoli, Livia, le-a amintit oamenilor adunați în biserica Santa Maria degli Angeli din Roma, că tatăl ei își dorea o Europă mai echitabilă și mai dreaptă.

Sassoli a petrecut săptămâni în spital după ce a fost diagnosticat cu pneumonie în septembrie anul trecut și a trebuit să se întoarcă la spital în decembrie, după ce a suferit complicații legate de sistemul său imunitar.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă