21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiIsrael: Partidul lui Netanyahu îşi acuză rivalul de 'corupţie'

Israel: Partidul lui Netanyahu îşi acuză rivalul de ‘corupţie’

„Likud îi cere procurorului de stat să deschidă imediat urmărirea penală împotriva lui Benny Gantz”, a declarat ministrul ştiinţei şi tehnologiei, Ofir Akounis, într-o conferinţă de presă a Likud la Tel Aviv.

Akounis a denunţat „un caz grav de corupţie care îl implică direct pe Benny Gantz”, susţinând că se bazează pe un raport al controlorului de stat, Yossef Shapira.

Într-o altă conferinţă de presă la Ierusalim, un responsabil al biroului controlorului de stat, Daniel Jacobs, a declarat că, potrivit acestui raport, poliţia israeliană a comis nereguli în 2016 în timpul negocierilor pentru cumpărarea de produse ale unei companii hi-tech, ‘A cincea dimensiune’.

Această companie, condusă la acea vreme de Benny Gantz, a fost închisă în 2018, iar acesta din urmă nu a fost pus sub acuzare în acest caz, biroul controlorului statutului subliniind că raportul său se referă doar la nereguli ale poliţiei.

„Israelul este un stat de drept şi nu există legi pentru Netanyahu şi legi diferite pentru alţii”, a declarat Akounis la Tel Aviv.

Principalul adversar al lui Netanyahu în alegerile legislative din 9 aprilie, fostul şef al Statului Major Benny Gantz l-a acuzat săptămâna trecută pe prim-ministru că a primit 16 milioane de şekeli (aproximativ 3,9 milioane de euro) din vânzarea de submarine prin intermediul unei companii legate de această achiziţie.

Netanyahu nu a fost niciodată pus sub acuzare în acest caz, dar a fost interogat în cadrul anchetei. El este ameninţat cu inculparea pentru presupusă corupţie în alte trei cazuri.

În ultimul sondaj al televiziunii publice, lista „Albastru-Alb” (centru-dreapta) a lui Benny Gantz a revenit pe a doua poziţie ca număr de mandate pentru alegerile legislative, în spatele Likud (dreapta) al lui Netanyahu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă