23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalIranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului:

„ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak, iar în curând voi vorbi şi cu alţi lideri.
Le mulţumesc prietenilor noştri pentru sprijinul acordat pentru apărarea Israelului şi spun asta, atât sprijin în cuvinte, cât şi sprijin în acţiuni. Au tot felul de sugestii şi sfaturi, apreciez, dar vreau să fiu clar – vom lua propriile noastre decizii, iar Statul Israel va face tot ce este necesar pentru a se apăra.

Astăzi, guvernul va aproba „Planul de renaştere” pentru reabilitarea aşezărilor din jurul Gazei. Vom investi o sumă foarte mare de 19 miliarde NIS pentru a stimula aşezările din jurul Gazei pentru generaţii. Vom investi în locuinţe, infrastructură, educaţie, locuri de muncă, medicină şi multe altele.

Teroriştii Hamas au vrut să ne dezrădăcineze – îi vom dezrădăcina şi vom lua rădăcini. Vom construi Ţara lui Israel şi ne vom proteja ţara”, potrivit actualitate.org.

Ministrul de Externe al Germaniei: ”Atacul iranian asupra Israelului arată că Teheranul nu se teme să escaladeze conflictul regional.”

Preşedintele Comisiei Europene von der Leyen: ”Atacul iranian asupra Israelului marchează o schimbare către un conflict deschis.”

Sondaj Universitatea Ebraică: 74% dintre israelieni se opun unui atac asupra Iranului dacă subminează alianţa de securitate americană.

UPDATE Iran: suntem gata să lovim inamicii cu avioane supersonice ruseşti
„Îi sfătuim pe inamici să nu facă nicio greşeală strategică, pentru că Iranul este gata să-i lovească, în special cu avioanele Sukhoi-24, bombardierele tactice supersonice ruseşti”, a declarat comandantul Forţelor Aeriene ale Armatei Hamid Vahedi, în cadrul paradelor Armatei cu ocazia Zilei Armatei Naţionale.

Pe lângă Sukhoi-24, forţele aeriene iraniene sunt echipate cu avioane de luptă mai avansate şi sunt pregătite să dea o lovitură inamicilor săi, a adăugat Vahedi, transmite televiziunea de stat.

Muhammad Hussein Shahouri, comandantul unităţii de rachete a Regiunii de Vest a Forţelor Radwan, a fost ucis într-o lovitură aeriană în Kfar Dounine, în sudul Libanului, se arată într-un comunicat al IDF, citat de CNN.

„Ca parte a rolului său, Muhammad a planificat şi a promovat lansări de rachete spre teritoriul israelian din zonele din regiunile centrală şi vestică ale Libanului”, transmite armata israeliană.

Mahmoud Ibrahim Fadlallah, un agent al unităţii de rachete a Hezbollah, a fost de asemenea ucis în aceeaşi lovitură aeriană, a adăugat FDI.

Anterior, IDF a precizat, într-o declaraţie separată, că Ismail Youssef Bazz, comandantul sectorului de coastă al Hezbollah, a fost ucis în urma unui atac aerian în zona Ain Ebel din Liban.

Hezbollah a confirmat moartea celor trei luptători ai săi, fără a oferi detalii despre circumstanţele morţii lor sau despre rangurile acestora.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.

“Războiul proxy” devine război oficial. România se plasează de partea Israelului, împotriva Iranului

Atacul cu drone și cu rachete al Iranului asupra Israelului, din dimineața de 14 aprilie 2024, a marcat punctul în care “războiul proxy” din Orientul Mijlociu, dus în ultimii ani prin intermediul unor grupări teroriste de tipul Hamas sau Hezbollah, se transformă într-un război oficial între statul Israel și unul dintre cele mai puternice state din lumea musulmană.

Cei mai importanți oficiali de la București, printre care președintele României, Klaus Iohannis, șeful Senatului, Nicolae Ciucă, și șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, au anunțat că România este de partea Israelului în conflictul său cu Iranul și au specificat că Israelul are dreptul “de a asigura securitatea cetățenilor săi”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă