18.3 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSocialÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod...

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a avut azi prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu „dojană sinodală scrisă”.

Acesta a afirmat că nu vorbeşte acum despre înfiinţarea Mitropoliei Tomisului şi a menţionat că este o perioadă în care ne pregătim de postul cel mare şi în fiecare zi ne rugăm.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, vineri dimineaţă, despre înfiinţarea Mitropoliei Tomisului.

„Nu vorbim acum de Mitropolie, ne rugăm. Ne pregătim de postul cel mare şi în fiecare zi ne rugăm”, a afirmat prelatul.

Întrebat cum i se pare ceea ce s-a discutat la şedinţa Sfântului Sinod, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: „Nu comentez acum. Merg la Sfânta Slujbă”.

El a mai fost întrebat dacă este obosit pentru că a avut un program încărcat în ultima perioadă. „Nu sunt. Aşa e tot timpul, încărcat trebuie să fie”, a menţionat ÎPS Teodosie.

Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a sancționat pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, cu „dojană sinodală scrisă”. El a fost găsit vinovat de „răzvrătire, indisciplină şi presiune publică”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...

Respiră aerul curat de munte de pe terasa propriei tale locuințe. Alege confortul caselor și apartamentelor oferite de YAELE Invest Construct

Dacă dorești să găsești o locuință aproape de natură și să te bucuri de un refugiu montan numai al tău, avem vești bune pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă