15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis: Românii au votat un răspuns pentru această guvernare incapabilă PSD-istă

Iohannis: Românii au votat un răspuns pentru această guvernare incapabilă PSD-istă

„Datorită românilor, care s-au dus la vot şi care au votat foarte inspirat, acum suntem într-o fază în care avem ce sărbători. La Bruxelles, ieri, am avut două întâlniri foarte importante (…) şi pot să vă spun că este prima dată când am primit felicitări şi aplauze pentru naţiunea mea, pentru români, pentru cum au votat la referendum. Acest vot, pe care recunosc, l-am provocat şi l-am aşteptat, a făcut ceva senzaţional, a readus România în normalitate, în matca europeană”, a afimat Klaus Iohannis, subliniind că a crezut în prezenţa românilor la vot.

„Toţi liderii europeni m-au felicitat. Au ţinut să remarce că este primul referendum de mulţi ani încoace în Europa care se câştigă. Acest lucru se datorează românilor care au ştiut ce să voteze. Faptul că am avut la europarlamentare o prezenţă de 40%, este o creştere de 50% faţă de alegerile din 2014 la europarlamentare. Prezenţa la referendum de peste 40% efectiv a dus în derizoriu pe toţi cei care s-au îndoit, unii au boicotat, unii chiar deschis, atitudine prostească de-a dreptul. Nu ştiu de ce au făcut-o, dar românii şi-au imaginat ce am crezut şi ce am sperat să se întâmple: au votat un răspuns pentru această guvernare incapabilă pesedistă şi bine au făcut”.

Şeful statului a vorbit şi despre discursul eurosceptic din timpul campaniei pentru europarlamentare şi despre votul de blam dat de români partidului de la guvernare.  

“Discursul eurosceptic a primit cel mai dur vot de blam posibil într-o democraţie, partidul care a promovat acest discurs mai degrabă eurocritic sau eurofob decât eurosceptic PSD a primit un răspuns clar din partea românilor care au spus: ‘aşa nu’. PSD a pierdut alegerile. Este o sancţiune drastică din partea electoratului, dar această sancţiune a permis reaşezarea României în matcă”, a spus Iohannis la evenimentul de prezentare a celei mai recente cărţi ale sale “EU.RO. Un dialog deschis pentru Europa”, care a avut loc în prima zi, la Salonul de Carte Bookfest.

După sesiunea de autografe de la standul editurii Curtea Veche, Klaus Iohannis a spus: „Sper ca această carte pe care am prezentat-o aici să fie pe placul multor români şi pentru că afacerile europene sunt extrem de importante pentru noi, şi îmi doresc ca oamenii să fie mai informaţi, dar şi pentru cititul în România, sper să îşi aducă un pic de contribuţie”. 

Preşedintele a fost felicitat de publicul numeros prezent la Romexpo. De asemenea, la standul Marii Britanii, Klaus Iohannis a fost întâmplinat de ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti, Andrew James Noble, de directorul British Council, Nigel Bellingham, precum şi de scriitoarea Arabella McIntyre – Brown, stabilită în România. Mulţi tineri au vurt să facă fotografii cu preşedintele, dar şi să primească un autograf. 

Cele mai citite

Navalnîi va fi înmormântat la Moscova, la 1 martie, la o zi după discursul lui Putin în Parlament

Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut adversar al președintelui Rusiei, va fi înmormântat la Moscova la data de 1 martie 2024. Anunțul privind data și locul...

Ședință de pomină la Consiliul Local Curtea de Argeș, cu îmbrânceli și înjurături

Ședință cu scandal, marți, la Consiliul Local Curtea de Argeș, unde proiectele trecute pe ordinea de zi au reușit să ducă la o...

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...
Ultima oră
Pe aceeași temă