12.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăPoliticăIohannis: Peste 33 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat...

Iohannis: Peste 33 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat teritoriul României 

Peste 33 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat teritoriul României, a declarat președintele Klaus Iohannis, marți, la Cotroceni, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în țara noastră.

„Datorită eforturilor noastre intense, peste 33 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat teritoriul României, reprezentând peste 60% din produsele care au fost transportate prin culoarele solidarității ale Uniunii Europene”, a declarat Klaus Iohannis.

El a reamintit că, în octombrie 2023, cu ocazia vizitei preşedintelui Volodimir Zelenski în Capitală, a fost semnată Declaraţia Comună privind procesul referitor la ridicarea relaţiei dintre România şi Ucraina la nivel de Parteneriat Strategic.

„Am reconfirmat acest angajament în cadrul recentei noastre convorbiri telefonice”, a mai spus şeful statului.

Acesta a mai precizat că este imperativ să fie menţinut angajamentul ferm pentru Ucraina, la nivel regional şi global.

„Legat de soarta războiului, poziţia noastră rămâne categorică – numai Ucraina poate decide momentul, parametrii şi modul în care se vor desfăşura eventuale negocieri de pace”, a concluzionat Preşedintele României.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Suma colosală necesară pentru reconstrucţia Ucrainei

Banca Mondială şi Comisia Europeanã au publicat un nou raport privind suma necesarã pentru reconstrucția Ucrainei, document în care se estimează cã noile...

România a avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE în luna ianuarie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna ianuarie până la 3,1%, de la 3,4% în decembrie, însă în România rata...

Un fermier ucrainean condamnă blocarea frontierei

Un fermier ucrainean a declarat miercuri (21 februarie) că are inima zdrobită de blocada fermierilor polonezi și, mai ales, că știa că cerealele ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă