23.5 C
București
miercuri, 10 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis mesaj de felicitare pentru corpul contabililor din România

Iohannis mesaj de felicitare pentru corpul contabililor din România

 „Într-o lume în continuă schimbare, membrii CECCAR au înțeles să se adapteze”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

„Felicit Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România pentru împlinirea a 100 de ani de la înființarea organizației, prin Decret Regal, ca organism profesional independent. De la înființare și până în prezent, CECCAR a evoluat consecvent în direcția profesionalizării activităților contabile din România. Într-o lume în continuă schimbare, membrii CECCAR au înțeles să se adapteze în permanență, pentru a răspunde în mod adecvat exigențelor profesiei. Economiile tuturor statelor au traversat în 2020 o criză fără precedent, ale cărei cauze au fost de ordin sanitar și nu economic. Criza a adus noi provocări și a marcat nevoia de stabilitate și reziliență la nivel mondial”, transmite Klaus Iohannis cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înființarea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR – n.r.) într-un mesaj prezentat de Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial – Departamentul Politici Economice și Sociale.

Șeful statului afirmă că profesia de contabil a căpătat o și mai mare importanță.

„Activitatea pe care o desfășurați cu dedicare și seriozitate s-a aflat într-o continuă profesionalizare, însă în ultimul an și jumătate ați demonstrat capacitatea deosebită de adaptare a unei profesii cu o lungă tradiție. În acest context, apreciez în mod deosebit sprijinul pe care contabilii din toată țara l-au acordat mediului de afaceri în anul pandemiei. Măsurile economice de tipul schemei de șomaj tehnic sau al programului redus de lucru Kurzarbeit constituie doar câteva exemple în privința cărora companiile au avut nevoie de sprijinul dumneavoastră. În acest sens, doresc să subliniez rolul și responsabilitatea deosebită pe care le aveți în asigurarea unui climat economic eficient”, adaugă Iohannis.

Potrivit președintelui Iohannis, „prognozele economice sunt dintre cele mai optimiste, însă provocările în planul politicilor economice nu lipsesc deloc”.

„Ne dorim reforme echilibrate și investiții consistente, pentru a obține beneficii concrete și rezultate exacte, precum munca depusă de contabili în economia noastră. Cu toții cunoaștem importanța rolului pe care economiștii, dar și contabilii îl au în fundamentarea politicilor economice, în consolidarea disciplinei financiare sau în asigurarea transparenței și a predictibilității de care economia are nevoie. Nu pot să nu menționez necesitatea asigurării unei educații economice și financiare solide, care ghidează subtil, dar esențial, dezvoltarea economică. Tocmai de aceea, sunt necesare eforturi comune ale statului, ale universităților și ale mediului de afaceri pentru dezvoltarea unor programe de studii cât mai competitive, adaptate realităților. Contextul pandemic demonstrează, încă o dată, cât de importantă este tranziția digitală pentru susținerea unui mediu de afaceri performant. Digitalizarea și tehnologia informației își fac simțite prezența în fiecare profesie, aducând noi beneficii și oportunități. Profesia dumneavoastră trebuie să fructifice cât se poate de mult avantajele digitalizării, globalizării și externalizării serviciilor-suport și să se adapteze constant la inovațiile care ne schimbă deja perspectivele și modul de lucru”, apreciază Klaus Iohannis.

Totodată, el spune că mediul de afaceri din România are nevoie, în continuare, de sprijin din partea contabiilor, „pentru a putea recupera neajunsurile aferente recentei crize, pentru a putea accesa eficient fondurile europene fără precedent alocate țării noastre, investiții prin care să schimbăm direcția de politică economică și de dezvoltare a României”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Patriarhul Daniel: Aşteptăm creşterea salariului personalului neclerical al cultelor recunoscute la nivelul salariului minim pe economie

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a solicitat miercuri, în cadrul unei întâlniri a reprezentanţilor cultelor cu reprezentanţi ai statului, creşterea salariului personalului neclerical al...

Cutremur în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe Richter s-a produs astăzi, la ora locală 9:54, în judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional...

Tot mai mulți români sunt nevoiți să își ia al doilea loc de muncă

În primul trimestru din acest an, unul din zece candidați intervievați de Cristina Profeanu, consultant în domeniul Resurselor Umane, recrutor, trainer și coach autorizat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă