5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis, întâlnire oficială cu președinta Georgiei: Nu există o creștere a riscurilor...

Iohannis, întâlnire oficială cu președinta Georgiei: Nu există o creștere a riscurilor pentru România, în acest moment – VIDEO

Președinții României și Georgiei au semnat o Declarație comună pentru stabilirea unui parteneriat strategic între cele două țări.

Klaus Iohannis spune că situația din Ucraina, în urma atacurilor cu rachete ale forțelor ruse, „nu relevă o creștere a riscurilor pentru România, în acest moment”.

„Atacurile rusești cu rachete împotriva infrastructurii civile și asupra civililor din Ucraina sunt complet inaacceptabile. La fel de inacceptabil e ca teritoriul unui stat indepedent și suveran să fie folosit, de exemplu, survolându-l pentru atacuri împotriva Ucrainei. Analiza noastră, însă, nu relevă o creștere a riscutrilor pentru România în acest moment”, spune șeful statului român, referindu-se la bombardamentele de luni asupra Ucrainei și încălcarea spațiului aerian al Republicii Moldova de către rachetele lansate de forțele ruse.

Acesta s-a întâlnit, marți, la Palatul Cotroceni, cu Salome Zourabichvili, președinta Georgiei, care efectuează o vizită oficială în țara nostră, la invitația șefului statului român.

„Am discutat cu doamna președinte și despre actualul context regional și internațional, marcat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Ieri, rachete rusești au lovit din nou orașe şi infrastructuri civile din Ucraina. Astfel de atacuri trebuie să fie condamnate de întreaga comunitate internațională, iar uciderea civililor nevinovați trebuie să înceteze. Alături de partenerii noștri, România va continua să sprijine Ucraina și poporul ucrainean în lupta împotriva agresiunii Federației Ruse”, a precizat Iohannis.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă