16.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSănătateIoana Mihăilă: Măștile textile nu vor mai fi permise în școli

Ioana Mihăilă: Măștile textile nu vor mai fi permise în școli

Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marți că se menţine obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise, însă nu a celor textile, ci doar a celor medicale.

„În spaţiile deschise masca nu este obligatorie, cu excepţia ceremoniei de deschidere a noului an şcolar, pentru că acolo anticipăm că vor avea loc aglomeraţii de persoane şi că nu se va putea menţine corespunzător distanţarea fizică. Activitatea sportivă se poate desfăşura preferabil în spaţii exterioare. Dacă condiţiile meteo nu permit, se poate desfăşura în interior până la incidenţă de 2 la mie fără mască de protecţie”, a arătat Mihăilă.

Ioana Mihăilă a anunţat că, „suplimentar faţă de ceea ce a fost prevăzut în anul anterior, măştile utilizate de către elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, precum şi la nivelul universităţilor şi facultăţile trebuie să fie măşti de uz medical”.

„Deci nu se mai permite utilizarea măştilor textile. Avem în vedere această modificare şi aceste menţineri a mijloacelor de protecţie, deoarece cifrele privind incidenţa infecţiei şi severitatea infecţiei cu COVID 19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internaţional, cât şi la nivel naţional. Ce vedem acum, în zilele acestea sunt rate destul de crescute de spitalizare pentru copii infectaţi cu COVID”, a încheiat ministrul sănătăţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă