37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiInundațiile din nordul Italiei au făcut cel puțin un mort

Inundațiile din nordul Italiei au făcut cel puțin un mort

Ploile abundente și inundațiile au lovit regiunea Emilia Romagna din nordul Italiei, provocând cel puțin un mort, a informat presa locală miercuri, în timp ce o altă persoană a fost probabil dispărută.

Agenția de presă Ansa a raportat că un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani s-a înecat în timp ce mergea cu bicicleta, măturat de un râu inundat în orașul Castel Bolognese.

Pompierii au scris pe Twitter că o casă s-a prăbușit în Fontanelice, un sat din apropiere, potrivit Reuters.

Salvatorii încearcă să stabilească dacă o persoană a fost prinsă în interior.

Imaginile difuzate de pompieri au arătat inundații care lovesc o zonă dintre Bologna, capitala regiunii Emilia Romagna, și orașul Ravenna. Ei au spus că au evacuat zeci de oameni.

Operatorul feroviar Trenitalia a declarat că mai multe servicii au fost suspendate din cauza condițiilor meteorologice și un număr de străzi au fost, de asemenea, închise.

VIDEO: Inundațiile au provocat moartea a cel puțin nouă persoane în centrul Italiei

Ploile torențiale și inundațiile au lovit regiunea Marche, din centrul Italiei, încă de la orele târzii ale zilei de joi (15 septembrie), provocând moartea a cel puțin nouă persoane, în timp ce alte patru erau încă date dispărute, a anunțat vineri (16 septembrie) presa italiană.

Cel puțin nouă persoane au fost ucise în urma unor inundații fulgerătoare în centrul Italiei.

Autoritățile din regiunea Marche au declarat vineri (16 septembrie) că salvatorii sunt încă în căutarea supraviețuitorilor.

Inundațiile fulgerătoare s-au declanșat după o ploaie de două-trei ore.

În mai multe orașe din jurul capitalei regionale Ancona, străzile inundate au făcut loc mașinilor răsturnate și caselor ruinate.

În Cantiano, la 100 de kilometri vest de Ancona, localnicii au folosit lopeți și tractoare pentru a îndepărta mormanele de noroi și moloz.

„A fost foarte înfricoșător, foarte înfricoșător. Dintr-o dată, apa era până la piept.. Acum să vedem. O să ne suflecăm mânecile, dar va fi greu. Magazinul meu de fructe a fost dat peste cap”, spune Luciana Agostinelli care deține un magazin de fructe în acest oraș.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă