4.5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina acuză că peste 40000 de persoane din Mariupol au fost deportate...

Ucraina acuză că peste 40000 de persoane din Mariupol au fost deportate în Rusia

Ucraina are informații că peste 40000 de locuitori(persoane) ai orașului Mariupol au fost duși în Rusia, chiar în Siberia, și siliți la munci umilitoare.

Rusia duce un război total în Ucraina. Zelenski îl critică pe Lavrov pentru remarcile care au stârnit scandal în Israel. Rusia plănuieşte anexarea a două regiuni ucrainene.

Forţele ruse au deportat aproximativ 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia sau în Republica Populară Doneţk, a declarat, marţi, primarul Mariupol, Vadim Boicenko, conform adevarul.ro.

Ucraina are date cum 40000 persoane din Mariupol ar fi ajuns ori în Republica Donețk ori chiar în Rusia

”Am verificat deja listele celor care au fost deportaţi din Mariupol în Rusia sau aşa-zisa Republică Populară Doneţk. Aproximativ 40000 de oameni. Acum au început să ascundă aceste liste. Din păcate, nu putem verifica totul momentan, dar continuăm să lucrăm în acest sens”, a mai afirmat Boicenko. Armata rusă ”duce populaţia locală la periferia Rusiei, în Orientul Îndepărtat sau în Siberia şi acolo o foloseşte pentru diverse locuri de muncă”, a mai spus oficialul ucrainean, adăugând că locuitorilor din Mariupol li se eliberează un certificat de relocare şi iau parte la ”muncă umilitoare”.

Zeci de femei s-au adunat în centrul Kievului miercuri (27 aprilie), scandând „Salvați Mariupol” și „Salvați Azovstal”, în timp ce soldații și civilii ucraineni rămân adăpostiți în uriașa fabrică de oțel Azovstal din orașul Mariupol, din sudul orașului.

Protestatarii, inclusiv soțiile luptătorilor Azov, aveau fețele acoperite cu vopsea roșie care imita sângele și țineau jucării moi și haine pentru copii acoperite cu vopsea roșie, simbolizând copiii blocați în interiorul uzinei, potrivit Reuters.

Sloganul scandat de femeile de la protest a fost „ Salvați Mariupol”, într-o adresare către elitele politice mondiale

Soțiile soldaților le-au cerut liderilor mondiali și în special lui Tayyip Erdogan din Turcia să negocieze un coridor umanitar pentru ca civilii și personalul militar să părăsească orașul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:02:43

VIDEO. Familia regală britanică se întâlnește cu publicul, după slujba religioasă de Crăciun

Regele Charles al III-lea, regina Camilla și alți membri ai familiei regale britanice s-au întâlnit cu publicul după ce au participat la slujba religioasă...

Atracții turistice care-și închid porțile în 2025

Unele muzee, situri naturale și hoteluri și-au luat rămas bun pentru totdeauna în acest an, cum ar fi emblematicul club parizian Chez Michou Călătoria globală...

Vasul rusesc care s-a scufundat în Marea Mediterană, victima unui „act de terorism”, susține Rusia

Un vas cargo rus, numit "Ursa Major", care s-a scufundat în Marea Mediterană, a fost victima unui „act de terorism”, potrivit agenției de știri...
Ultima oră
Pe aceeași temă