19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentIncident grav în Armata Română. S-a furat un pistol mitralieră cu 30...

Incident grav în Armata Română. S-a furat un pistol mitralieră cu 30 de cartușe. Se fac cercetări la frontieră

Un pistol mitralieră cu 30 de cartușe a fost furat de la un militar al Armatei Române.

UPDATE 12.00 Poliția de Frontieră a României verifică mașinile la vama Siret (județul Suceava). Sunt cercetate mașinile care vor să iasă din România spre Ucraina. Polițiștii verifică mașinile inclusiv în portbagaj. Se pare că ar căuta arma și cartușele furate din județul Constanța.

—————————————————————————

Poliția, Poliția de Frontieră, Jandarmeria și Ministerul Apărării Naționale (MApN) caută o armă și 30 de cartușe. Acestea s-au furat dintr-o unitate militară. Incidentul, extrem de grav, s-a produs în seara zilei de sâmbătă, 19 martie 2022. MApN a precizat că arma furată este un pistol mitralieră. Aceasta este o armă automată, extrem de puternică.

MApN a anunțat că arma și cartușele s-au sustras prin violență, de la un militar. Incidentul este cu atât mai grav cu cât cel de la care s-a furat arma nu este soldat în termen (România nu mai are asemenea soldați), ci este militar profesionist. Potrivit legii, acesta avea chiar dreptul să tragă cu arma în agresor.

“Un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, 19 martie, în timp ce executa serviciul de pază în unitate. O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.

Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul avea pistol mitralieră dar nu a tras în hoț ci s-a lăsat dezarmat

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare”, a anunțat MApN.

Indiferent de rezultatul căutărilor pentru arma furată, aproape cu certitudine se vor lua măsuri disciplinare împotriva militarului căruia i s-a furat arma și muniția.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zeci de mii de firme au ,,dispărut” de la începutul anului, potrivit datelor oficiale

Un număr de 32.626 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele patru luni din 2024, cu peste 44% mai multe comparativ...

Motivul pentru care Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare după cinci ani, deși avea de ispășit o pedeapsă de nouă ani

Fostul primar al orașului Constanța, Radu Mazăre, a fost eliberat condiționat la sfârșitul lunii mai, deși avea o pedeapsă de nouă ani de închisoare...

Ciolacu, despre varianta Mircea Geoană, după ședința PSD

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de la Sâmbăta de Sus, că, la începutul...
Ultima oră
Pe aceeași temă