În Capitală și județul Ilfov, aproape 3 din 10 locuințe sunt protejate complet de o poliță de asigurare
Datele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) arată că zona București-Ilfov este pe primul loc în clasamentul regiunilor cu cele mai multe locuințe protejate, 29% dintre acestea având o asigurare facultativă și una obligatorie.
În același timp, în regiunea Sud-Vest a țării, numai 10% din locuințe erau protejate printr-o asigurare facultativă la finalul anului trecut. La nivelul întregii țări, doar 17% dintre locuințe sunt protejate, astfel că 4 din 5 locuințe rămân vulnerabile în fața dezastrelor naturale, incendiilor, exploziilor, furtunilor, dar și a altor situații imprevizibile.
“Cutremurele, incendiile, inundațiile și furtunile sunt doar câteva dintre riscurile care probabil că i-au făcut pe români să se îndrepte, chiar dacă cu pași timizi, către protejarea locuințelor lor. Creșterea despăgubirilor plătite de companiile de asigurări ne arată în mod constant cât de expuși suntem riscurilor și cât de mult contează să fim asigurați”, a declarat pentru news.ro, Alexandru Ciuncan, președinte & director general al UNSAR.
În România, asigurările facultative se pot încheia doar pentru acele locuințe care sunt deja protejate printr-o poliță obligatorie PAD. Polițele facultative oferă un nivel de protecție extins, la valoarea reală a clădirii și/sau a bunurilor deținute, putând acoperi o serie de fenomene naturale, dar și alte tipuri de riscuri precum: cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii, explozii, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecțiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc.