10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialJustițieÎn plin scandal legat de pensiile speciale, continuă pensionările pe bandă rulantă...

În plin scandal legat de pensiile speciale, continuă pensionările pe bandă rulantă ale judecătorilor. Decretele semnate astăzi de Iohannis

În timp ce legea pensiilor speciale este întoarsă de Curtea Constituțională a României (CCR) în Parlament, continuă pensionările pe bandă rulantă ale judecătorilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis cotidianului național “România liberă”, președintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, următoarele decrete:

  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Burlan-Puşcaş Elena la Tribunalul București – pensionare;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Trandafir Anca-Mihaela, judecător cu grad profesional de curte de apel, preşedinte al Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Iaşi, delegată la Curtea de Apel Iaşi – pensionare; 
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Neacșu Daniela la Judecătoria Topoloveni – pensionare;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Ene Ligia la Judecătoria Topoloveni, delegată în funcția de președinte al acestei instanțe – pensionare. 

Paarlamentarii sunt așteptați în ședință extraordinară pentru a aduce modificări la legea pensiilor speciale, după hotărârea CCR, luată în această săptămână.

Dacă nu elimină pensiile speciale, România ar putea pierde sume mari de bani din Planul de Redresare și Reziliență (PNNR), după cum le-au transmis reprezentanții Comisiei Europene guvernanților.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă