Incidentele din Parlamentul României, în care au fost implicați senatoarea Diana Șoșoacă și deputatul George Simion, reprezintă o încercare de a discredita și de a „captura” instituțiile statului român, consideră rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie.
Avertismentul rectorului SNSPA se referă la faptele din ziua de 19 decembrie 2023.
“Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul României reprezintă o nouă încercare a politicienilor de factură legionară de a captura instituțiile Statului Român. Parlamentari nedemni de acest statut au acționat ca niște huligani, oferind un spectacol grotesc, periculos pentru dezbaterea democratică.
Provocările mai mult sau mai puțin coordonate, menite să creeze un climat conflictual, de ură, sub cupola Parlamentului României, denotă faptul că acești politicieni se plasează în afara legii și a bunului simț. Scopul lor este să discrediteze instituțiile politice ale Statului Român, ceea ce va conduce inevitabil la o slăbire a democrației din România, în faţa pericolelor externe.
Politicienii extremiști sapă în fiecare zi la fundația democratică a României. Prin comportamentul lor, nu îi reprezintă pe români, nu se ridică la nivelul aşteptărilor acestora, nu dau dovadă de competență sau de patriotism. Este nevoie de acțiuni ferme de izolare a acestor pseudo-politicieni, ale căror instrumente principale de luptă sunt huliganismul, minciuna, ura și violența. Nu-i putem lăsa pe politicienii huligani să captureze instituțiile Statului Român. Legislația privind ordinea publică trebuie să se aplice ferm și în incinta Parlamentului României”, subliniază rectorul Remus Pricopie, într-un comunicat transmis de SNSPA.
„Față de acest comportament de tip fascist, din păcate, nu am văzut niciun gest ferm din partea instituțiilor abilitate ale statului. George Simion, politician declarat persona non grata în Ucraina și Republica Moldova, pentru acțiuni subversive, derulate în colaborare cu FSB (fostul KGB), pare imun în fața legilor din România.
Revin cu solicitarea publică de a constitui o comisie de anchetă la nivelul Parlamentului României pentru a analiza cu atenţie în ce măsură formaţiunile politice care promovează aceste acţiuni de tip fascist mai pot fi considerate <<partide politice democratice>>, în sensul Constituției României ṣi a legislaţiei ţării noastre”, subliniază rectorul SNSPA.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!