7.8 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăInternaționalÎn Japonia îți poți da demisia pentru 144 de euro. Cum este...

În Japonia îți poți da demisia pentru 144 de euro. Cum este posibil

Din categoria „din ce se mai pot face bani”, o companie din Japonia a găsit soluția. A inventat un start-up care își va da demisia de la job în locul tău. Practic, firma „Exit” se va confrunta cu șefii tăi, iar tu nu trebuie să faci mai nimic. Procedura costă 20.000 de yeni japonezi, adică 144 de dolari.

Povestea firmei „Exit” a început în 2017, când cofondatorul Toshiyuki Niino încerca să renunțe la un loc de muncă în care era nefericit, relatează Al Jazeera.

„Când încerci să demisionezi, te fac să te simți vinovat”, a declarat acesta pentru agenția de știri.

„Încearcă să te facă să te simți rușinat și vinovat că ai renunțat la locul de muncă în mai puțin de trei ani, iar eu am avut o perioadă foarte dificilă”, a adăugat el.

Niino a făcut echipă cu prietenul său din copilărie Yuichiro Okazaki și a creat o companie care acum primește aproximativ 10.000 de solicitări în fiecare an, potrivit Al Jazeera.

Cei mai mulți dintre clienții lui Niino sunt bărbați de 20 de ani. „Cele două motive principale pe care le văd sunt: le este frică de șeful lor, așa că nu pot spune că vor să demisioneze și, de asemenea, sentimentul de vinovăție pe care îl au pentru că vor să demisioneze”, a declarat el pentru Al Jazeera. 

Cultura japoneză – cu practici adânc înrădăcinate de angajare pe viață și conceptul de „karoshi”, sau de a munci până la moarte – vede succesul ca pe un angajament pe termen lung, a declarat cofondatorul pentru publicație.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sistemul bancar românesc: Profit net de 11,7 miliarde de lei în primele 9 luni

Trimestrul al treilea a marcat o accelerare semnificativă, cu un profit de 4,1 miliarde de lei, în comparație cu 3,8 miliarde de lei în...

Candidatul asistem

Privind la liota zgomotoasă de candidați la alegerile prezidențiale te încearcă un sentiment de deznădejde. De fapt, deznădejdea e cea care a și făcut...

Tinerii români economisesc mai puțin: doar 6% au depozite la termen, iar valoarea medie a unui depozit este mult sub media europeană

Doar 6% dintre tinerii români sub 25 de ani aleg să economisească prin depozite la termen, acest lucru fiind influențat de resursele financiare limitate,...
Ultima oră
Pe aceeași temă