30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIGPR transmite că vineri au intrat în România peste 148300 de persoane...

IGPR transmite că vineri au intrat în România peste 148300 de persoane dintre care 16144 ucraineni

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPR) informează că vineri au intrat în România, prin punctele de la graniţă, 148300 de persoane, dintre care 16144 de cetăţeni ucraineni.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 288.500 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 72.300 de mijloace de transport, potrivit agerpres.ro.

Începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în România 4.914.763 de cetăţeni ucraineni.

IGPR spune că vineri au intrat 16144 de cetățeni ucraineni, fiind constatate și zeci de fapte ilegale la punctele de trecere a frontierei

În zonele de competenţă, punctele de trecere şi “frontiera verde”, poliţiştii au constatat 48 de fapte ilegale (26 de infracţiuni şi 22 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 25.600 de lei.

Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de 453.100 de lei.

Vineri nu s-a permis intrarea în ţară a 13 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi ieşirea a 21 de cetăţeni români din diferite motive legale.

MAI: Structurile operative ale IGPR şi Poliţiei de Frontieră primesc autospeciale noi

Potrivit MAI, începând de miercuri, 199 de autoturisme Dacia Logan vor intra în dotarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, care le va distribui structurilor teritoriale în funcţie de necesităţi şi de situaţia operativă.

Alte asemenea 262 de autoturisme vor intra în dotarea unităţilor de Poliţie până la data de 18 iunie.

Totodată, Poliţia Română va recepţiona joi 10 autovehicule Dacia Duster, se arată într-un comunicat al MAI transmis de Agerpres.

Având în vedere misiunile specifice, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră primeşte în total 92 de autovehicule Dacia Duster.

”Primele 33 au ajuns deja la structurile Poliţiei de Frontieră, restul de 59 urmând să fie livrate în data de 20 iunie. Autovehiculele au fost achiziţionate în baza acordurilor-cadru încheiate la nivelul celor două structuri în urma procedurilor de achiziţie publică”, menţionează MAI.

Conform sursei citate, vehiculele sunt inscripţionate, au rampe de semnalizare acustice şi optice, un set de roţi suplimentar cu pneuri de iarnă şi roată de rezervă, prize pentru staţii şi acumulatori suplimentari.

Pentru acoperirea deficitului de parc auto de la nivelul structurilor operative, pe lângă autovehiculele achiziţionate din cele 30 de milioane de lei, bani proveniţi din Fondul de rezervă al Guvernului, MAI va mai cumpăra în acest an autoturisme, autospeciale şi motociclete în valoare de 120 milioane de lei din veniturile proprii realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, din activitatea de valorificare şi confecţionare a plăcuţelor cu numere de înmatriculare, precizează ministerul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dolarul crește, iar yenul atinge cel mai slab nivel din 1990 încoace

Dolarul a atins cel mai ridicat nivel de la începutul lunii noiembrie, în timp ce yenul a ajuns la cel mai scăzut nivel din...

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...
Ultima oră
Pe aceeași temă