4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalIan Bremmer, retrospectiva săptămânii

Ian Bremmer, retrospectiva săptămânii

Liz Truss a demisionat din funcția de prim-ministru după doar 45 de zile în funcție, câștigându-i titlul de cel mai scurt prim ministru  – o premieră în istoria Marii Britanii.

Aproape fiecare parte a efortului ei istoric de politică economică și fiscală a fost aruncată pe fereastră.

Bună distracție, nimeni nu ar fi putut fi mai puțin apt pentru această meserie.

Iranienii din Crimeea au ajutat Rusia să vizeze Ucraina cu drone – Casa Albă

Regimurile necinstite rămân împreună.

Casa Albă a declarat reporterilor că iranienii au fost la sol în Crimeea, ajutând piloții să folosească drone iraniene pentru a ataca Ucraina.

Asta o face oficial: Teheranul este acum un jucător în acest război.

McCarthy semnalează Camera condusă de GOP( denumirea partidului republican) că ar putea să se opună ajutoarelor pentru Ucraina

Acesta este momentul pe care Putin îl aștepta.

Anul acesta, reuniunile anuale de toamnă ale Băncii Mondiale și ale FMI sunt despre tristețea economică globală.


Cât de rău va ajunge? Ne îndreptăm către o recesiune mondială? Și cine va suporta greul durerii?


Pentru a obține câteva răspunsuri, GZERO World cu Ian Bremmer a avut doi invitați foarte speciali: președintele Băncii Mondiale David Malpass și directorul general al FMI Kristalina Georgieva.
Malpass abordează elefantul din cameră: dacă este un negător al climei. Şansele sale de o recesiune globală? 50/50. Dar șeful Băncii Mondiale este mai îngrijorat de faptul că cele mai sărace țări își întorc obiectivele de dezvoltare.
La rândul ei, Georgieva explică cei trei factori care probabil vor declanșa o încetinire economică la nivel mondial anul viitor. De asemenea, prezice că iarna care vine va fi dăunătoare pentru Europa, dar următoarea va fi mai proastă.
Pentru o versiune mai lungă și mai largă a interviului meu cu Malpass și Georgieva, consultați podcastul GZERO World.

Lumea în 60 de secunde

Va deveni China mai asertivă cu Xi asigurându-și al treilea mandat?
Ar trebui ucrainenii să-și facă griji cu privire la pierderea sprijinului SUA?
Odată cu războiul civil în curs, criza umanitară din Etiopia se va deteriora?
Aflați în lumea din această săptămână în 60 de secunde!

YouTube video


Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă