2.1 C
București
luni, 27 ianuarie 2025
AcasăInternaționalHunter Biden, fiul preşedintelui american, inculpat pentru posesie ilegală de armă de...

Hunter Biden, fiul preşedintelui american, inculpat pentru posesie ilegală de armă de foc

Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden, a fost inculpat joi la nivel federal pentru posesie ilegală de armă de foc, după ce eforturile de a ajunge la un acord de recunoaştere a vinovăţiei au eşuat, ceea ce a dus la prima urmărire penală din istorie a fiului unui preşedinte în exerciţiu, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, este acuzat că a făcut o declaraţie falsă atunci când a cumpărat o armă în 2018, spunând că nu suferă de dependenţe.

Acuzaţia a fost formulată de David Weiss, recent ridicat la rang de consilier special al SUA, după ce o înţelegere pentru ca Hunter Biden să pledeze vinovat la două acuzaţii fiscale minore şi să se înscrie într-un program pentru a evita urmărirea penală pentru o acuzaţie legată de arme de foc a eşuat într-o întorsătură surprinzătoare în timpul unei audieri din iulie.

Aceasta vine la două zile după ce republicanii din Camera Reprezentanţilor au propus deschiderea unei anchete de destituire a lui Joe Biden în legătură cu afacerile externe ale lui Hunter Biden, remarcă Reuters.

Weiss a fost ridicat la statutul de consilier special în luna august, după ce a investigat ani de zile afacerile lui Hunter Biden, în calitate de procuror federal în statul natal al preşedintelui democrat, Delaware. Weiss a fost nominalizat iniţial de Trump.

Hunter Biden nu a deţinut niciodată o funcţie la Casa Albă sau în campania tatălui său. Preşedintele a declarat că nu a discutat cu fiul său despre afaceri externe şi a afirmat că Departamentul său de Justiţie ar avea independenţă în orice investigaţie a unui membru al familiei sale.

Fostul preşedinte Donald Trump şi alţi republicani au invocat ceea ce au numit conflicte de interese din cauza poziţiei lui Hunter Biden în consiliul de administraţie al companiei energetice ucrainene Burisma în perioada în care tatăl său era vicepreşedinte al preşedintelui democrat Barack Obama. În cadrul unei convorbiri telefonice din iulie 2020 cu preşedintele Ucrainei, Trump i-a cerut acestuia să ceară guvernului său să deschidă o anchetă asupra lui Joe şi Hunter Biden în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale americane din acel an.

Camera Reprezentanţilor, condusă de democraţi, a votat ulterior pentru punerea sub acuzare a lui Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului în urma acestor eforturi, dar Senatul a votat în cele din urmă pentru menţinerea lui Trump în funcţie. În timpul campaniei electorale din 2020, Trump a cerut Chinei să investigheze implicarea lui Hunter Biden într-un fond care urmărea să atragă capital chinezesc. Trump l-a acuzat pe Hunter Biden că s-a folosit de poziţia sa de influenţă pentru a obţine sprijinul financiar al Chinei pentru investiţiile sale, deşi nu a furnizat niciodată dovezi în sprijinul acestei afirmaţii. Hunter Biden a negat că ar fi comis vreo infracţiune.

Hunter Biden a descris într-un memoriu din 2021 faptul că s-a confruntat cu probleme de abuz de substanţe în viaţa sa, inclusiv consumul de cocaină crack şi alcoolism. El a fost trecut în rezervă de Marina SUA în 2014 după ce, potrivit unor surse la acea vreme, a fost testat pozitiv la cocaină.

Preşedintele Joe Biden are doi copii în viaţă, Hunter Biden şi fiica Ashley Biden. Fiul său Beau Biden a murit în 2015 din cauza unui cancer, iar fiica sa Naomi Biden a murit când era bebeluş, în urma unui accident de maşină în care a murit şi prima soţie a lui Joe Biden. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă