37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSocialMeteoHidrologii avertizează: Risc de viituri pe râuri din opt bazine hidrografice

Hidrologii avertizează: Risc de viituri pe râuri din opt bazine hidrografice

Experții Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), anunță că mai multe sectoare de râuri din opt bazine hidrografice vor intra luni dimineaţa sub Cod galben de inundaţii, avertizarea fiind în vigoare până marţi la prânz.

„Începând de luni, 27 martie, ora 10:00, se va institui Codul Galben pentru unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Bega, Timiş şi Bistriţa (afluent al râului Siret). Acesta este valabil până marţi, 28 martie, la ora 12:00”, potrivit specialiştilor de la Centrul Naţional de Prognoze Hidrologice.

Fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare luni, între orele 14:00 şi 24:00, pe unele râuri mici din judeţul Bistriţa-Năsăud.

În acest context, se pot depăşi cotele de atenţie, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

Cod galben viituri bazine hidrografice

De asemenea, există riscul producerii de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

Deoarece există riscul creşterii rapide a nivelului apei, hidrologii recomandă vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă