25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieHidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în județul Neamț.

„În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova, judeţul Neamţ, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 3,2 ml, înregistrat la orele 8:36 de către instalaţia de monitorizare seismică din Barajul Izvorul Muntelui, obiectiv aparţinând Hidroelectrica. În urma verificărilor efectuate de către personalul responsabil cu urmărirea comportării construcţiilor împreună cu personalul de exploatare, nu s-au constatat pagube la instalaţiile, echipamentele sau construcţiile aferente barajului”, se menţionează într-un comunicat al Hidroelectrica.

Conform sursei citate, personalul de specialitate al Hidroelectrica desfăşoară activităţi de urmărire, măsurare şi interpretare a datelor, nefiind constatate abateri şi modificări peste limitele normale.

„Precizăm că instalaţia de măsurare a seismelor proprie Hidroelectrica face parte din reţeaua naţională în administrarea INFP, contribuind astfel la creşterea preciziei de înregistrare a cutremurelor”, precizează sursa citată.

Barajul Izvorul Muntelui are o înălţime de 127 de metri, o lungime de 435 de metri şi o lăţime maximă la bază de 119 de metri, fiind cel mai mare baraj de greutate de pe râurile interioare ale României şi al treilea dintre cele mai înalte baraje din ţară. De asemenea, este al nouălea baraj de greutate ca înălţime din Europa. În anul finalizării sale, respectiv 1961, era al patrulea baraj de greutate ca înălţime din Europa.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă