3.1 C
București
joi, 14 noiembrie 2024
AcasăSportFotbalHelmut Duckadam răspunde atacurilor făcute de Ciprian Tătărușanu: "Este adevărat!"

Helmut Duckadam răspunde atacurilor făcute de Ciprian Tătărușanu: „Este adevărat!”

Ciprian Tătărușanu, în vârstă de 38 de ani, l-a criticat public pe Helmut Duckadam, acuzându-l că nu i-a oferit sfaturi utile în perioada în care au colaborat la FCSB.

Helmut Duckadam răspunde atacurilor făcute de Ciprian Tătărușanu

Tătărușanu s-a arătat dezamăgit de lipsa de îndrumare din partea legendei clubului, în ciuda statutului său de fost portar emblematic.

În replică, Helmut Duckadam, 65 de ani, a subliniat că nu putea oferi sfaturi lui Tătărușanu dacă acesta nu le cerea.

Duckadam a adăugat că a observat o anumită antipatie din partea lui Tătărușanu, sugerând că acesta nu l-a „suportat deloc” de la venirea sa la club.

Această schimbare de replici reflectă tensiunea dintre cei doi, iar situația a stârnit interes în rândul suporterilor FCSB.

Dai sfaturi cuiva doar dacă ți se cer. Eu nu m-am băgat în seamă. Tot ce a spus Tătărușanu este adevărat, ce am spus eu este adevărat. Când am ajuns la Steaua, Tătărușanu mă suporta deloc, am simțit-o din prima. Când a venit Tătărușanu de la Bistrița, erau el și cu Zapata, iar eu am zis că un portar pe care s-au dat atâția bani, trebuie să se impună, a mai și greșit. Nu știu dacă am vorbit în acei ani 15-20 de minute, adunat, a spus Helmut Duckadam, pentru Digi Sport.

Helmut Duckadam este un nume emblematic în fotbalul românesc, fiind considerat unul dintre cei mai buni portari din istoria acestui sport. Duckadam a devenit celebru în special pentru performanțele sale cu echipa de club Steaua București și cu echipa națională a României.

Duckadam a început să joace fotbal la Timișoara, iar în 1973 a fost transferat la clubul Universitatea Timișoara. După câțiva ani, în 1979, a ajuns la Steaua București, unde a avut o contribuție semnificativă la succesul echipei. A devenit rapid titular și a impresionat prin reflexele sale rapide și abilitatea de a apăra penalty-uri.

Cel mai memorabil moment din cariera sa a fost în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, disputată pe 7 mai 1986, la Sevilla. Duckadam a jucat un rol crucial în victoria Stelei București, apărând trei penalty-uri în fața echipei catalane Barcelona, ceea ce a dus la câștigarea trofeului.

Această performanță a fost istorică, deoarece Steaua București a fost prima echipă românească care a câștigat acest prestigios trofeu. Duckadam a devenit astfel un simbol al succesului echipei și al fotbalului românesc.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Armata israeliană anunță că șase soldați au fost uciși în sudul Libanului

Armata israeliană a anunţat miercuri că şase soldaţi ai săi au fost ucişi în sudul Libanului, ceea ce ridică la 47 numărul militarilor israelieni...

Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Ioan Chirteș, președintele Comisiei pentru controlul SRI

Premierul Marcel Ciolacu îi cere miercuri demisia preşedintelui Comisiei pentru controlul SRI, Ioan Chirteş, după afirmaţiile sale privindu-l pe George Simion, el arătând că...

ANAF îi controlează pe cei care închiriază locuințe în regim hotelier

Autoritățile fiscale i-au luat în vizor pe proprietarii care închiriază locuințe în regim hotelier, dar nu își declară veniturile, potrivit Pro Tv. Potrivit datelor ANAF,...
Ultima oră
Pe aceeași temă