6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalHamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul tuturor palestinienilor închişi în Israel, informează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Suntem gata să eliberăm toţi soldaţii în schimbul tuturor prizonierilor noştri”, a declarat Bassem Naim, un înalt oficial Hamas şi fost ministru al Sănătăţii din Gaza, într-o conferinţă de presă în oraşul sud-african Cape Town.

Totodată, Hamas consideră că propunerile israeliene de prelungire a armistiţiului care se încheie joi dimineaţă nu sunt “optime” în acest stadiu, a declarat miercuri seară pentru AFP o sursă din mişcarea islamistă palestiniană.

“Orice discuţie privind un schimb de prizonieri militari, soldaţi şi ofiţeri trebuie să fie precedată de încetarea agresiunii (israeliene) şi de ridicarea blocadei care sufocă Gaza”, a adăugat el, evocând, de asemenea, nevoia de a discuta despre schimburi de prizonieri cu vârsta de peste 18 ani.

Următoarea etapă a negocierilor trebuie să se refere la schimbul de prizonieri (cu vârsta) de peste 18 ani, iar rezistenţa este pregătită pentru această etapă”, a adăugat el, menţionând că Hamas şi alte grupuri armate palestiniene sunt “pregătite pentru toate opţiunile”.

“Dacă armistiţiul continuă, rezistenţa îl va menţine atât timp cât şi ocupantul (israelian) îl va menţine”.

Soldații israelieni au încercuit orașul Gaza

Armata israeliană a anunţat joi seară că a încercuit oraşul Gaza, la o săptămână de la începerea operaţiunii sale terestre în Fâşia Gaza contra mişcării islamiste palestiniene Hamas, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Soldaţii noştri au realizat încercuirea oraşului Gaza, centrul organizaţiei teroriste Hamas”, a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF, denumirea oficială a armatei israeliene), Daniel Hagari.

El a precizat că 332 de soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict cu militanţii Hamas.

De asemenea, reprezentantul IDF a menţionat că soldaţii israelieni au „eliminat” joi peste 130 de terorişti.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă