1.8 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăGuvernul plafonează prețul energiei prin Ordonanță de Urgență

Guvernul plafonează prețul energiei prin Ordonanță de Urgență

Guvernul plafonează prețul energiei prin Ordonanță de Urgență, care va fi aprobată în ședința de vineri, 18 martie.

Proiectul acestei OUG indică măsuri de plafonare a preţului la energia electrică şi la gaze naturale. Măsurile de plafonare vor fi aplicate timp de un an, de la data de 1 aprilie 2022. Ordonanța de Urgență va reglementa „măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023”.

Guvernul Ciucă intenționează să plafoneze preţurile finale la energie electrică pentru clienţii casnici vulnerabili sau care se pot regăsi într-o situaţie de sărăcie energetică. Plafonarea se va face pe două tranşe de consum, pe baza consumului mediu lunar realizat în anul 2021. De asemenea, se vor plafona preţurile finale la gaze naturale.

Ședința de Guvern este programată vineri de la ora 15.

Anterior, în cursul dimineții, premierul Ciucă avusese o întâlnire cu miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Finanțelor, Adrian Câciu, și Dezvoltării, Attila Cseke. La întâlnire au mai participat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, precum și reprezentanți ai companiilor ELCEN și Termoenergetica.

Guvernul plafonează prețul energiei după negocieri dure în interiorul Coaliției

Ideea limitării prețurilor la energie a generat dispute în interiorul Coaliției de guvernare. Plafonarea indicată în proiectul OUG a fost concepută după două luni de negocieri între PSD și PNL.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Accizele la carburanți cresc de la 1 ianuarie: Prețurile la benzină și motorină vor fi mai mari

Șoferii vor plăti mai mult pentru carburanți începând cu prima zi a anului, iar scumpirile ar putea continua în 2025. De la 1 ianuarie 2025,...

Studiu: Peste 27% dintre români sunt pesimiști în legătură cu viitorul

Conform unui sondaj realizat de Reveal Marketing Research, peste un sfert dintre români (27%) se declară pesimiști în privința anului 2025, o creștere de...

2024, anul căldurii extreme și al dezastrelor naturale: Cum a afectat încălzirea globală lumea

În 2024, încălzirea globală a generat condiții meteorologice extreme în întreaga lume, de la valuri de căldură insuportabile până la inundații devastatoare și cicloni...
Ultima oră
Pe aceeași temă