14.6 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăȘtirile zileiGuvernul Bulgariei nu va mai fi condus de Boiko Borisov. Cine îi...

Guvernul Bulgariei nu va mai fi condus de Boiko Borisov. Cine îi va urma

GERB, care a condus Bulgaria în cea mai mare parte a ultimului deceniu, a pierdut o cincime din locurile din Parlament, pe fondul nemulțumirii publice cauzată de corupție în creștere, nemulțumire care a generat un parlament fragmentat.

Borissov a declarat că GERB va purta discuții cu alte partide pentru a încerca să obțină suficient sprijin pentru un guvern, odată ce președintele Rumen Radev va da mandatul de a face acest lucru și va propune un alt candidat care să conducă Executivul.

Viitorul premier va fi tot pentru orientarea euro-atlantică

“Cred că nu este corect să împărțim națiunea … Așa că voi propune un alt prim-ministru, cu o orientare europeană și NATO foarte clară”, a declarat Borissov reporterilor în timpul unei călătorii în orașul central Veliko Tarnovo.

Borissov, în vârstă de 61 de ani, a refuzat să numească un candidat, însă a declarat că unitatea națională este crucială într-un moment în care Bulgaria se luptă să facă față unei creșteri a infecțiilor cu COVID-19 și impactului economic al restricțiilor de blocare.

Celelalte cinci grupări politice din noul parlament au respins propunerea inițială a lui Borissov pentru un guvern de uniune și tehnocrat.

Dacă GERB nu reușește să formeze un guvern, noului partid antisistem al vedetei de televiziune Slavi Trifonov va primi mandatul.

Bulgaria, cel mai sărac stat membru al UE, se poate confrunta cu alte alegeri dacă partidele nu reușesc să formeze un guvern de coaliție.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Investigația jurnalistică demarată de Ziarul Puterea,  intitulată ”Scandal în industria aviatică: Shell Team Aviation acuzată de înșelăciune și evaziune fiscală”(https://www.puterea.ro/scandal-in-industria-aviatica-shell-team-aviation-acuzata-de-inselaciune-si-evaziune-fiscala/), publicată la data...
Ultima oră
Pe aceeași temă