6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSocialJustițieGuvernul anunță înființarea în cadrul SGG a unei structuri ce va ține...

Guvernul anunță înființarea în cadrul SGG a unei structuri ce va ține evidența executării hotărârilor CEDO împotriva statului

Guvernul a aprobat, miercuri, înfiinţarea în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a unei structuri cu rolul de monitorizare şi control a executării hotărârilor judecătoreşti pronunţate de CEDO împotriva statului.

Potrivit unui comunicat transmis de Executiv, memorandumul aprobat se referă la înfiinţarea în cadrul Secretariatului General al Guvernului a unei structuri pentru asigurarea executării hotărârilor pronunţate de CEDO prin care s-a constatat încălcarea Convenţiei ca urmare a neexecutării unor hotărâri judecătoreşti, pronunţate împotriva unor debitori publici din România.

Se arată că în cadrul SGG această creare a unui structuri necesară monitorizării executării hotărârilor CEDO era obligatorie

“Crearea unui mecanism la nivel naţional de monitorizare şi control a executării hotărârilor judecătoreşti pronunţate împotriva statului este parte a măsurilor pe care România şi le-a asumat în planul de acţiune solicitat de Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei pentru abordarea problemelor structurale legate de neexecutarea hotărârilor judecătoreşti pronunţate împotriva unor debitori publici în România”, arată sursa citată, potrivit agerpres.ro.

Marea Britanie nu va părăsi CEDO

„Parlamentul nu are un mandat să se retragă de la CEDO”, este anunțul oficial.

„Marea Britanie nu va părăsi CEDO. Cu toate acestea, modificarea legislației interne este o soluție”, a declarat Jacob Rees Mogg, Ministru pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială din Marea Britanie.

Marea Britanie nu mai vrea să recunoască toate deciziile CEDO

Guvernul de la Londra a reacţionat la poziţia CEDO, reafirmându-şi intenţia de a reforma legislaţia referitoare la drepturile omului.

Legea cunoscută ca Bill of Rights (Declaraţia Drepturilor), în noua formă prezentată, ar permite Regatului Unit să se sustragă în unele cazuri deciziilor CEDO.

Noua lege ar urma să înlocuiască Human Rights Act (Legea Drepturilor Omului), care include în dreptul britanic Convenţia Europeană în materie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă