8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăPoliticăGuvernul analizează situația cauzată de suspendarea zborurilor Blue Air

Guvernul analizează situația cauzată de suspendarea zborurilor Blue Air

Guvernul prin premierul și miniștrii de resort discută marți seara despre situația românilor afectați de suspendarea zborurilor Blue Air.

Premierul discută marți seara cu miniștrii de resort și cu autoritățile implicate în gestionarea situației cetățenilor români afectați de oprirea zborurilor Blue Air.

„Am vorbit să deblocheze situația, pentru că nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturile din care urmau să vină către țară. Este vorba de 3.000 de români (…) Am vorbit cu domnul ministru și urmează să analizăm și să luăm o decizie”, spunea înainte de această ședință premierul Nicolae Ciucă, potrivit jurnalul.ro.

Guvernul discută suspendarea zborurilor Blue Air, chiar și ministrul Mediului intervenind în această chestiune

Și ministrul Mediului a cerut companiei să reia zborurile. „Cer Blue Air să reia imediat, să își onoreze obligațiile față de călători, să-și onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii și de a rezolva pe cale legală acest diferend”, a spus ministrul Tanczos Barna.

Blue Air anunță că din cauza unei situații „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

Blue Air suspendă până luni zborurile dinspre România

Din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania Blue Air Aviation anunță că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Compania spune că situația a venit la scurt timp după declarațiile șefului ANPC.

Blue Air anunță că din cauza unei situații „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022, potrivit stiripesurse.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu îl desființează pe Nicușor Dan: „Nu a construit nimic în București. Trebuie să plece acasă”

Premierul Marcel Ciolacu l-a criticat pe Nicușor Dan, spunând că actualul primar al Capitalei nu a construit nimic în mandatul de patru ani şi...
00:00:36

Parlamentarii francezi aplaudă când votul pentru dreptul la avort trece

Franța a consacrat luni (4 martie) dreptul la avort în constituția sa, o premieră în lume, salutată de grupările pentru drepturile femeilor ca fiind...

România, pe locul al doilea în Europa ca număr de specialişti IT (studiu)

România se află pe locul al doilea în Europa ca număr de specialişti IT, 4 din 10 angajaţi fiind femei, susţin reprezentanţii unei platforme...
Ultima oră
Pe aceeași temă