15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGunoi îngropat ilegal și acoperit cu beton în Sectorul 3 din Capitală

Gunoi îngropat ilegal și acoperit cu beton în Sectorul 3 din Capitală

O cantitate însemnată de deșeuri menajere a fost depozitată ilegal într-o groapă făcută luni pe un teren al Primăriei Sectorului 3. Garda de Mediu a fost sesizată și a primit mai multe fotografii ale locației iar comisarii au descins la fața locului pentru verificări.

Au constatat că peste deșeurile menajere depozitate fusese pus un strat de pământ și au cerut reprezentanților Direcției Generale de Salubritate aflată în subordinea Primăriei Sectorului 3 sistarea operațiunilor și decopertarea.

„Reprezentantul Direcţiei Generale de Salubritate Sector 3 a refuzat efectuarea lucrărilor solicitate motivând că nu deţine un utilaj cu care să poată face săpăturile (deşi, conform Autorizaţiei de Mediu, Direcţia Generală de Salubritate Sector 3 deţine 3 buldoexcavatoare). Astfel, în scopul finalizării controlului, Garda Naţională de Mediu a contractat o societate care a pus la dispoziţie un buldoexcavator şi personal specializat.”, spun cei de la Garda de Mediu, într-o postare pe Facebook.

Marți, comisarii au vrut să intre cu buldoexcavatorul în incinta unde se află groapa de gunoi dar au fost din nou împiedicați. A fost nevoie de apeluri la 112 pentru ca angajații serviciului aflat în subordinea Primăriei Sectorului 3 să permită accesul în jurul orei 16.40 dar doar al comisarilor, nu și al utilajului, motivând că vor pune ei la dispoziție un excavator miercuri dimineață.

Peste câteva ore, comisarii Gărzii de Mediu au constatat că se lucrase de zor toată noaptea iar groapa de 500 mp plină cu deșeuri peste care fusese pus pământ era acum acoperită cu un strat de beton.

„În consecinţă, având în vedere faptul că Direcţia Generală de Salubritate Sector 3 nu a facilitat controlul activităţilor pe care le desfăşoară, prin faptul că a refuzat efectuarea de săpături în sensul verificării aspectelor reclamate şi pentru că a trecut la executarea de lucrări de turnare de beton pe suprafaţa care face obiectul controlului, se face pasibilă de mai multe sancţiuni contravenţionale. Acţiunea se află în desfăşurare, iar în cazul în care cele sesizate se confirmă, Direcţia Generală de Salubritate Sector 3 riscă sancţiuni în cuantum de 200.000 lei pentru faptele contravenţionale, respectiv închisoare de la 3 luni la 1 an pentru faptele care constituie infracţiuni.”, au anunțat cei de la Garda de Mediu.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă