20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăGrupul Bosch a investit 83 de milioane de euro în România, în...

Grupul Bosch a investit 83 de milioane de euro în România, în 2022. Vânzările consolidate au atins 512 milioane de euro

Grupul Bosch a încheiat anul fiscal 2022 cu vânzări consolidate în valoare de 2,5 miliarde de lei (512 milioane de euro) în România, înregistrând astfel o creștere de aproximativ patru procente față de anul anterior.

Vânzările totale nete înregistrate în România au reprezentat 10,6 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro) – inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate. Aceaste vânzări nete au avut o creștere de aproximativ 29 de procente comparativ cu anul precedent. De exemplu, divizia Automotive Aftermarket a înregistrat un record absolut de vânzări în România în 2022, prin creșterea vânzărilor cu peste 20 de procente față de anul anterior, pe fondul consolidării relațiilor de afaceri cu distribuitori strategici. În 2022, rețeaua service auto Bosch cuprindea mai mult de 460 de unități service auto în România.

Grupul Bosch este prezent în România de peste 28 de ani

„În 2022, Bosch a înregistrat în România o performanță foarte bună, cu o creștere de două cifre, în ciuda mediului economic și social dificil”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL, reprezentantul grupului Bosch în România.

La 31 decembrie 2022, numărul de angajați Bosch în România era de aproximativ 9.830, în creștere cu aproximativ 12 procente față de anul precedent. La aceeași dată, grupul Bosch avea 421.338 de angajați la nivel mondial.

„Pentru a atinge potențialul pe termen lung, Bosch va continua să-și dezvolte expertiza locală în România, în special în domeniile strategice de creștere, cum ar fi activitățile de cercetare și dezvoltare”, a spus Boldijar.

Pe plan mondial, cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare ale grupului Bosch au ajuns la 7,2
miliarde de euro în anul 2022, față de 6,1 miliarde de euro în anul 2021. De asemenea, pe plan mondial, sectorul “Soluții de mobilitate” a fost cel mai mare sector de activitate al grupului Bosch. Sectorul și-a sporit semnificativ cifra vânzărilor, cu 16 procente (12,1 procente după ajustarea
pentru efectele cursului de schimb), ajungând la 52,6 miliarde de euro.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Instanța i-a admis cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre

Tribunalul Ilfov a decis luni să admită cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre din Penitenciarul Jilava, unde fostul primar executa o sentință...

Felix Duchampt, triatlonistul român de origine franceză, merge la Jocurile Olimpice de la Paris

Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Vlad Stoica, a subliniat importanţa calificării lui Felix Duchampt la Jocurile Olimpice de la Paris, exprimându-şi bucuria în ciuda...

Cele mai căutate servicii pentru nunta ta in 2024

Planifici nunta perfectă? Fiecare detaliu contează... O nuntă de vis nu se organizează singură, ai nevoie de servicii speciale care să aducă în realitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă