11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăȘtirile zileiGreta Thunberg și activiștii ridică probleme climatice la Davos

Greta Thunberg și activiștii ridică probleme climatice la Davos

Greta Thunberg și activiștii pentru schimbările climatice au solicitat ca problemele de mediu să fie rezolvate de participanții la Forumul Economic de la Davos.

Activiștii pentru schimbările climatice au cerut miercuri (18 ianuarie) liderilor politici și personalităților din afaceri să nu încurajeze noi investiții în combustibili fosili, în marginea Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos.


Greta Thunberg face parte dintr-un grup de activiști pentru climă, în marginea Forumului Economic Mondial de la Davos.

Greta Thunberg și activiștii climatici au cerut la Forumul economic de la Davos ca problemele de mediu să fie rezolvate


Ei îndeamnă liderii politici și de afaceri să descurajeze noile investiții în combustibili fosili.
„ Este o elită foarte exclusivă care se adună aici, care încă vorbește despre cum să creăm creștere economică și cum să câștigi mai mulți bani și, în același proces, să salvezi clima, în timp ce clima trebuie să fie o prioritate în acest moment”, spune Helena Gualinga, activistă pentru climă.


Unii activiști au blocat un aeroport pentru avioane private ca parte a unei campanii de ținere a celor bogați, responsabili pentru daunele climatice.


Liderii de la marile firme din energie se numără printre cele 1.500 de cifre de afaceri prezente.

Poliția o reține pe Greta Thunberg la protestul împotriva deschiderii minelor de cărbune din Germania

Poliția a reținut-o pe Greta Thunberg la protestul împotriva deschiderii minelor de cărbune din Germania, de lângă satul Luetzerath.

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost, printre alții, reținută în timpul protestelor împotriva demolării satului carbonifer Luetzerath, marți (17 ianuarie).

Poliția a reținut-o pe Greta Thunberg când protesta împotriva deschiderii minelor de cărbune din Germania, la Luetzerath

Thunberg a fost reținută în timp ce protesta la mina de cărbune deschisă Garzweiler 2, la aproximativ 9 kilometri (5,6 mile) de Luetzerath, unde a stat cu un grup de protestatari lângă marginea minei, potrivit Reuters.

Thunberg a fost dusă de trei polițiști și ținută de un braț într-un loc mai îndepărtat de la marginea minei unde a stat anterior cu grupul.

Apoi a fost însoțită înapoi spre dubele de poliție.

Occidentul vrea să redeschidă minele și centralele pe cărbune, România trebuie să ia o decizie

Criza energetică simultană cu războiul din Ucraina, criză pentru care Occidentul acuză Rusia, afectează puternic toate țările europene.

Se caută soluții în fiecare țară afectată, dar și la nivelul Comisiei Europene. Una dintre ideile luate în calcul este repunerea în funcțiune a unor exploatări de cărbune și a unor termocentrale pe cărbune.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă