15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăȘtirile zileiGreta Thunberg și activiștii ridică probleme climatice la Davos

Greta Thunberg și activiștii ridică probleme climatice la Davos

Greta Thunberg și activiștii pentru schimbările climatice au solicitat ca problemele de mediu să fie rezolvate de participanții la Forumul Economic de la Davos.

Activiștii pentru schimbările climatice au cerut miercuri (18 ianuarie) liderilor politici și personalităților din afaceri să nu încurajeze noi investiții în combustibili fosili, în marginea Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos.


Greta Thunberg face parte dintr-un grup de activiști pentru climă, în marginea Forumului Economic Mondial de la Davos.

Greta Thunberg și activiștii climatici au cerut la Forumul economic de la Davos ca problemele de mediu să fie rezolvate


Ei îndeamnă liderii politici și de afaceri să descurajeze noile investiții în combustibili fosili.
„ Este o elită foarte exclusivă care se adună aici, care încă vorbește despre cum să creăm creștere economică și cum să câștigi mai mulți bani și, în același proces, să salvezi clima, în timp ce clima trebuie să fie o prioritate în acest moment”, spune Helena Gualinga, activistă pentru climă.


Unii activiști au blocat un aeroport pentru avioane private ca parte a unei campanii de ținere a celor bogați, responsabili pentru daunele climatice.


Liderii de la marile firme din energie se numără printre cele 1.500 de cifre de afaceri prezente.

Poliția o reține pe Greta Thunberg la protestul împotriva deschiderii minelor de cărbune din Germania

Poliția a reținut-o pe Greta Thunberg la protestul împotriva deschiderii minelor de cărbune din Germania, de lângă satul Luetzerath.

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost, printre alții, reținută în timpul protestelor împotriva demolării satului carbonifer Luetzerath, marți (17 ianuarie).

Poliția a reținut-o pe Greta Thunberg când protesta împotriva deschiderii minelor de cărbune din Germania, la Luetzerath

Thunberg a fost reținută în timp ce protesta la mina de cărbune deschisă Garzweiler 2, la aproximativ 9 kilometri (5,6 mile) de Luetzerath, unde a stat cu un grup de protestatari lângă marginea minei, potrivit Reuters.

Thunberg a fost dusă de trei polițiști și ținută de un braț într-un loc mai îndepărtat de la marginea minei unde a stat anterior cu grupul.

Apoi a fost însoțită înapoi spre dubele de poliție.

Occidentul vrea să redeschidă minele și centralele pe cărbune, România trebuie să ia o decizie

Criza energetică simultană cu războiul din Ucraina, criză pentru care Occidentul acuză Rusia, afectează puternic toate țările europene.

Se caută soluții în fiecare țară afectată, dar și la nivelul Comisiei Europene. Una dintre ideile luate în calcul este repunerea în funcțiune a unor exploatări de cărbune și a unor termocentrale pe cărbune.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Explicația echipei lui Nicușor Dan, după ce RL a arătat că primarul ascunde problemele din Centrul Istoric, în clipurile sale electorale

După ce ROMÂNIA LIBERĂ a arătat cum primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, își filmează clipuri electorale inclusiv în Centrul Istoric al Bucureștiului, eliminând...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă