17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalGreta Thunberg blochează din nou parlamentul suedez

Greta Thunberg blochează din nou parlamentul suedez

Miercuri, poliția suedeză a îndepărtat-o din nou cu forța pe Greta Thunberg și pe alți activiști pentru climă care blocau intrarea în parlament, îndepărtându-i cu o dubă a poliției pentru a doua oară în această săptămână, notează Reuters.

Luni, Thunberg și zeci de alți activiști de mediu au început să blocheze principalele intrări în parlamentul suedez, într-un protest împotriva efectelor schimbărilor climatice și a ceea ce ei au calificat drept inacțiune politică.

Poliția nu a intervenit la început, dar i-a îndepărtat pe manifestanți când protestul a fost reluat marți dimineață.

Thunberg, în vârstă de 21 de ani, a devenit imaginea tinerilor activiști pentru climă, deoarece protestele sale săptămânale, începute în 2018, în fața parlamentului suedez, s-au transformat rapid într-o mișcare globală a tinerilor, cu mitinguri de amploare pe toate continentele.

Poliția din Stockholm a declarat că, deși activiștii aveau dreptul să manifesteze în fața adunării naționale, au fost îndepărtați pentru că au blocat intrările.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Modificări la recunoașterea cursurilor din străinătate

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin privind modul de echivalare a cursurilor efectuate în străinătate și lista persoanelor care...

Planul de pace al Chinei

Din multe rațiuni, Planul de pace al Chinei (2023) este referință internațională astăzi, prin natura lucrurilor și prin el însuși. În primul rând, situația obiectivă...

Frank-Walter Steimeier: Legea fundamentală a Germaniei a fost ‘un mare dar’ după tirania regimului nazist

Legea fundamentală a Germaniei a fost 'un mare dar' după tirania regimului nazist, a declarat joi preşedintele Frank-Walter Steimeier, cu prilejul unei ceremonii la...
Ultima oră
Pe aceeași temă