0.6 C
București
marți, 21 ianuarie 2025
AcasăInternaționalGreieri crocanți pe mesele restaurantelor din Singapore

Greieri crocanți pe mesele restaurantelor din Singapore

Singapore aprobă insectele comestibile, pe fondul impulsului securității alimentare

Greierii și alte insecte erau vedete stradale în Asia de Sud-Est, dar nu și în centrul financiar bogat al Singapore, unde importurile de alimente vin cu restricții stricte, din motive de siguranță și igienă.

Directorul executiv al unui restaurant singaporez are în meniu preparate cu insecte. El a spus că le place clienților când insectele se mișcă în felurile de mâncare, cum ar fi un preparat cu tofu și un fel cu bile de orez, împânzite cu viermi de mătase.

„Pare mai înfricoșător și grețos, dar clienții vor să filmeze pentru Tiktok”, a spus managerul, adăugând că telefonul său sună în continuu, pentru rezervări.

Restaurantul a întocmit un meniu cu 30 de feluri de mâncare cu insecte, pe care le poate vinde publicului larg după aprobarea importatorilor lor de către autoritatea alimentară. Deocamdată, sunt oferite mostre gratuite.

În 2019, Singapore a declarat că dorește să producă 30% din nevoile sale nutriționale până în 2030, în locul modelului actual, în care 90% din alimente sunt importate. Expertul în securitate alimentară, Paul Teng a spus că insectele ar putea ajuta cu siguranță să se îndrepte spre acest obiectiv, dacă oamenii ar trece peste „pragul vizual”.

„Majoritatea insectelor sunt aproape toate proteine”, a spus Teng, care lucrează la Școala de Studii Internaționale S. Rajaratnam a Universității Tehnologice Nanyang, adăugând că trebuie să existe producție locală, pentru a face această sursă alternativă de proteine ​​la prețuri accesibile.

„A face oamenii să accepte insectele în dieta lor este o provocare. Dar într-adevăr, este un produs alimentar normal. Să facem ceva pentru a pregăti consumatorul pentru asta”, a spus el. „Eu personal, nu am nicio problemă să mănânc insecte”.

Națiunile Unite au considerat că insectele sunt o sursă durabilă de proteine ​​pentru a hrăni o populație globală, estimată că va crește la 9,7 miliarde până în 2050.

Problemele de securitate alimentară la nivel mondial, din cauza vremii extreme și a conflictelor, au crescut interesul pentru nutriția economică și de înaltă calitate, care poate fi oferită.

În Singapore, toate insectele aprobate pentru consumul uman trebuie să fie crescute într-un mediu controlat și nu recoltate din sălbăticie. De asemenea, nu pot fi hrănite cu contaminanți, precum gunoi de grajd sau alimente putrede, avertizează Agențiapentru Siguranța Alimentară din Singapore.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură a promovat cultivarea insectelor pentru consumul uman și hrana animalelor și a existat interes local pentru importul de insecte, dar costul rămâne o barieră pentru moment.

Este prea devreme pentru a spune dacă insectele vor deveni o trăsătură a dietei din Singapore sau dacă cererea va dispărea, așa cum s-a întâmplat cu produsele din carne falsă, făcută în laborator.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Italia ar putea trimite trupe de menținerea păcii în Gaza

În abia cea ce-a doua zi de pace din Fâşia Gaza, apar întrebări cu privire la cine ar putea guverna enclava dacă acordul de...

Italia ar putea trimite trupe de menținerea păcii în Gaza

În abia cea ce-a doua zi de pace din Fâşia Gaza, apar întrebări cu privire la cine ar putea guverna enclava dacă acordul de...

Arestări la nivel înalt în armata Ucrainei. Doi generali și un colonel riscă 10 ani de închisoare

Biroul de Anchetă al Statului ucrainean (DBR) a anunţat arestarea a doi generali şi a unui colonel ai armatei, a căror "inacţiune" şi "neglijenţă"...
Ultima oră
Pe aceeași temă