7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalGiorgia Meloni îl dă în judecată pe solistul de la Placebo pentru...

Giorgia Meloni îl dă în judecată pe solistul de la Placebo pentru defăimare

Giorgia Meloni, premierul Italiei, îl dă în judecată pe solistul trupei Placebo, Brian Molko, pentru defăimare, după ce a numit-o fascistă şi rasistă în timpul unui concert la Torino luna trecută.

Molko şi-a lansat discursul plin de insulte de pe scena festivalului Sonic Park, relatează presa italiană, potrivit spotmedia.ro.

La scurt timp după aceea, procurorii din Torino au deschis o anchetă împotriva sa.

Meloni nu a comentat public această problemă, deşi BBC i-a abordat echipa pentru o reacţie.

Videoclipurile de la concertul Placebo postate pe reţelele sociale îl arată pe Molko referindu-se la Meloni şi folosind cuvintele „fascist, rasist” în italiană, în uralele publicului.

Câteva zile mai târziu, surse au declarat agenţiei de presă italiene Ansa că procurorii din Torino au deschis o anchetă asupra incidentului pentru „defăimare a instituţiilor [publice]”.

Meloni este liderul partidului de extremă dreapta Fraţii Italiei şi conduce cel mai de dreapta guvern al Italiei de după Al Doilea Război Mondial. Ea a mai intentat procese pentru defăimare în trecut. Anul trecut, a iniţiat acţiuni în justiţie pentru defăimare penală agravată împotriva editorilor ziarului Domani.

Domani a susţinut că Meloni a încercat să ajute un deputat din propriul său partid să câştige un contract guvernamental pentru a-şi procura măşti sanitare în timpul pandemiei de Covid-19.

Meloni a respins acuzaţia şi a cerut daune în valoare de 25.000 de euro de la ziar. Procesul este programat să înceapă în iulie 2024.

De asemenea, ea a intentat un proces pentru defăimare împotriva lui Roberto Saviano, jurnalist şi autorul cărţii Gomora, pentru că a numit-o „bastardă” în timpul unui interviu TV în 2020, în care a denunţat-o pentru atacuri asupra ONG-urilor de salvare a migranţilor. Procesul a fost amânat până în octombrie. Dacă va fi găsit vinovat, Saviano riscă până la trei ani de închisoare.

Conform legislaţiei italiene, unele cazuri de defăimare pot fi penale şi pot fi pedepsite cu închisoare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă