19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportFotbalGigi Becali contestă amenda UEFA: „Mă duc la TAS”

Gigi Becali contestă amenda UEFA: „Mă duc la TAS”

După ce UEFA l-a amendat cu 30.000 de euro pentru că a pariat pe meciul Nordsjelland – FCSB, din Conference League, Gigi Becali a anunțat că va contesta decizia la TAS.

Gigi Becali a fost sancționat de UEFA cu 30.000 de euro pentru „participarea la activități de pariuri legate de un meci din competițiile UEFA”, dar patronul FCSB a anunțat că va contesta amenda la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Totul a pornit de la o declarație dată de Becali după partida Nordsjelland – FCSB, pierdută de vicecampioană cu scorul de 0-2. Atunci, latifundiarul din Pipera a spus că a pariat 20.000 de euro pe calificarea formației roș-albastre. „Am pierdut 20.000 de euro, am pus un pariu. Am vorbit cu cineva și a zis că e cotă 7. Cică dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să îmi pună 50.000 de la el. Paria pentru mine. Ne cunoaștem. Mi-a zis că nu poate 50.000, că se poate maxim 20.000. Am pus 20.000 că ne calificăm. Nu am pariat eu”, declara la acea vreme Gigi Becali.

Imediat după aceste afirmații, UEFA s-a autosesizat și a demarat o anchetă, iar acum, la mai bine de jumătate de an, a venit și decizia forului fotbalistic continental. De menționat că în această anchetă a fost implicată și Federația Română de Fotbal (FRF).

Luni, omul de afaceri a oferit prima reacție oficială după sancțiunea primită din partea UEFA. Acesta l-a acuzat pe secretarul general al FRF, Radu Vișan, care ar fi orchestrat totul. „De la cine? Și ce? Nu o să merg la TAS? Mă duc la TAS. Care e problema? Astea sunt prostii! Dacă fac niște glume… Bine îi ai pe ăștia în țară care nu au ce face și te reclamă. E unul acolo, Vișan. Are omul ceva… Tralala. Face, măi, Vișan, măi, în nebunia lui… Una-două nu-i convine și se crede șmecher. Cum să plătesc? Pentru ce? Eu glumesc. Ne închide gura, măi, Vișan, măi? Măi, Vișane, ai ceva la bibilică?”, a declarat Gigi Becali pentru Fanatik.

Partida dintre Nordsjaelland și FCSB, pe care patronul vicecampioanei României ar fi pariat, a avut loc pe 17 august 2023 și s-a încheiat cu victoria danezilor, scor 2-0.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă