7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăGigantul chinez LONGi a încheiat cea mai mare tranzacție cu panouri solare...

Gigantul chinez LONGi a încheiat cea mai mare tranzacție cu panouri solare din România

Grupul chinez LONGi, unul dintre cei mai mari producători de panouri solare din lume, a semnat un acord de vânzare de tehnologie cu o capacitate de 576 MW cu grupul israelian Nofar Energy care are în dezvoltare mai multe proiecte pe plan local, scrie Ziarul Financiar, preluat de stiripesurse.ro.

„Acest acord este un moment cheie pentru prezenţa companiei în România şi marchează un moment de referinţă pentru piaţa de energie solară, fiind considerată cea mai mare tranzacţie de acest tip semnată până în acest moment în România”, spun reprezentanţii LONGi.

Construcţiile pentru proiectul care va fi dotat cu echipamentele LONGi vor începe anul acesta şi va deveni operaţional în 2025.

„Acest parteneriat strategic cu Nofar Energy România marchează un pas important în promovarea soluţiilor energetice sustenabile în România”, a precizat la rândul său Mirel Jarnea, director de vânzări pentru România în cadrul LONGi.

La finalul anului trecut, compania israeliană Nofar Energy a cumpărat cel mai mare parc fotovoltaic din România, dezvoltat de Portland Trust, cu o suprafată de 290 de hectare, la Corbii Mari, în judeţul Dâmboviţa.

Aceasta este a doua tranzacție între cele două companii, după cea din 2021, privind un alt parc fotovoltaic, aflat în Răteşti, judeţul Argeş. Proiectul de la Corbii Mari are o putere instalată de 255 de MW, o scalare semnificativă faţă de parcul de la Răteşti, primul din proiectele regenerabile ale Portland Trust, care are o putere de 153 MW şi o suprafaţă de 165 hectare.

Iarna Albă, Energie Verde: Randamentul panourilor fotovoltaice în sezonul rece

Odată cu sosirea sezonului rece, mulți proprietari de panouri fotovoltaice își fac griji cu privire la randamentul sistemelor lor în condiții de iarnă. Însă, adevărul este că iarna aduce cu ea o serie de avantaje pentru acestea. Aflați cum să profitați la maximum de această resursă de energie regenerabilă în lunile reci și cum să mențineți performanța sistemului în condiții ideale.

Iarnă și sistemele fotovoltaice: O combinație câștigătoare?

Mulți cred că temperaturile scăzute din timpul iernii pot afecta negativ performanța panourilor, dar acest lucru nu este neapărat adevărat. Trebuie să înțelegem că panourile solare funcționează mai bine în condițiile în care temperaturile nu sunt foarte ridicate, ca vara, spre exemplu. De ce? Deoarece ceea ce contează cu adevărat pentru producția de energie solară nu este căldura, ci lumina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...

Statul eşuat se vede altfel din balconul Palatului Cotroceni

Zilele trecute am aruncat un ochi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu gândul să aflu ce mai face preşedintele pentru țară. Habar nu am...

Zeci de percheziții, în dosare privind trafic de droguri, evaziune fiscală și spălarea banilor. VIDEO

Poliţia efectuează, astăzi, 80 de percheziţii domiciliare în dosare penale pentru trafic de droguri, evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă